Други,  Език,  Традиции

Рожден ден със сладоледена торта във Виенския зоопарк

09.11.2020г., © Daniel Zupanc Виенски зоопарк, българи в Австрия, от https://sanusetsalvus.com

взето от:

https://sanusetsalvus.com/index.php/2016-03-17-08-20-42/item/2130-2020-11-09-14-11-52

Децата обичат шоколадова торта за рождения си ден. А белите мечки?

Бялото мече Финя в зоопарка Шьонбрун обича да си хапва пъпеши, моркови и сьомга. Служителите знаят това и подготвиха специална изненада за Финя по случай първия ѝ рожден ден в понеделник, 16 октомври 2020.

Те направиха сладоледена торта за Финя, като замразиха любимите ѝ лакомства, а най- отгоре тортата беше покрита със сьомга. Служителите описват Финя като много игрива и любопитна.

Разбира се, тя отпразнува рождения си ден заедно с майка си Нора, която предпочете парчетата сьомга, а Финя с удоволствие си хапна от  останалата част от тортата.

Тя получи и много играчки за празника, с които веднага се хвърли в басейна, разказва Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 

Финя е родена на 9 ноември 2019г. При раждането си тя тежеше около 100 грама и беше голяма колкото морско свинче. Сега малкото мече се е развило добре и вече тежи около 120 килограма, което наполовина от теглото на майка ѝ.

Финя е първото бяло мече, родено във Виена от 12 години насам и вече е покорила сърцата на посетителите. Името ѝ е избрано след конкурс, в който бяха предложени цели 20 964 имена.

Служителите в зоопарка избраха Финя, което на келтски означава бяла и красива

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *