Български автори,  Изкуство,  Келтски свят,  Традиции

Друиди за оцветяване

05.08.2022г. от Citadelata българският сайт за фентъзи и фантастика

взето:

На книжния пазар у нас се появи нова книга за оцветяване, посветена на друидите – древните келтски жреци, считани от някои и за магьосници.

Добре дошли във възхитителния свят на художничката Марика Зотино.

Харесвате ли оцветяването на мандалите, които ви помагат да се отпуснете, да релаксирате, да се почувствате добре? Тук можете да намерите 30 великолепни творби на художничката Марика Зотино, разказващи за друидите. Те ще ви отведат в света на магията и познанието на древни народи, където времето сякаш е спряло.

Какво е мандала?

„Мандала“ е санскритска дума, която означава „кръг“ или „окръжавам“, „център“. Тя е както изкуство, така и математика, и философия и познание –  изразява, организира и структурира нашия вътрешен мир.

Мандалата символизира кръга на живота и много повече. Не е задължително видимо да има кръгла форма, но кръгът явно или скрито винаги присъства в нея. По традиция е симетрична и има център. В нея са вградени елементи от свещената геометрия.

Следните детайли може да бъдат включени в мандалите – камъни, растения, животни, хора, планини, слънце, луна, вода, огън, а също и абстрактни форми, триъгълници, квадрати и кръгове. Ако знаем как да гледаме света вън и вътре в нас, ще видим разнообразното присъствие на мандалите в природата.

Издава “Миранда”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *