Келтски празници,  Келтски свят,  Традиции

Залози на келтски спортове – Правила, пазари и съвети

от https://globet.pro

Стратегията е добавена на 2021-10-18 от Мирослав Трифонов

взето от:

https://globet.pro/strategy/celtic-sports-betting/

Разглеждайки тиражите в букмейкърите, най-вероятно сте попадали на по-нетипични дисциплини за родните ширини. Предстои да разгледаме точно такава – келтски спортове, които се радват на страхотен интерес в Ирландия и някои части на Обединеното кралство.

Благодарение на британските сайтове за залози можем да се докоснем до тях и да предвиждаме предстоящи събития. Ако решите да залагате на галски игри, първо, трябва да опознаете правилата. Те имат сходства с някои известни спортове като футбол, хандбал и хокей, но различията също не са малко.

Видове келтски спортове

Келтските спортове обхващат няколко различни игри – галски футбол, хърлинг и камоги. Според местните анализатори, те са по-харесвани от европейския футбол, баскетбола и тениса сред ирландците, което води до провеждане на вътрешни първенства и турнири.

Галският футбол има сходства с ръгби и австралийски правила, тъй като се играе предимно с ръце. Участват два отбора, които са съставени от по 15 играчи, като един от тях е вратар. Теренът е с дължина около 140 м и ширина между 80-90 м, а в двата края са разположени вратите с височина 2.5 м. Когато топката попадне в мрежата, се дават 3 точки, а при изстрел над напречната греда се присъжда 1 точка.

Има три вида картони. По подобие на европейския футбол, жълтият се дава при леки нарушения, докато червеният води до изгонване на играч, който не може да се завърне повече на игрището. Черният картон също се дава при по-безобидни фалове и води до отстраняване на играча за период от 10 минути.

Хърлингът е подобен на лакрос и се играе със стик с мрежа. Целта е да се вкара гол в противниковата врата, за което се присъждат 3 пункта. В правилата, размерите на терена и начина на протичане на мачовете се наблюдават сходства с келтския футбол. Играе се в 2 полувремена по 35 минути при мъжете, докато срещите при жените протичат в рамките на две части от по 30 минути. Интересен факт е, че женският хърлинг се нарича камоги и се класифицира като отделен спорт.

Залози на келтски спортове – основни пазари

Залози на келтски спортове се предлагат само в определени оператори с лиценз за България. Един от най-подходящите е bet365, който приема родни потребители от няколко години.

След като отворите секцията с галски игри (б.а. – намира се в спортния раздел), пред Вас ще изскочат предстоящите събития. Избирате някое от тях, за да се заредят наличните опции за залози. Най-често срещани са:

 • Краен резултат с 3 възможности – домакин, равен или гост;
 • Победител (вкл. продължения);
 • Общ брой точки;
 • Кой ще спечели 1-ва част;
 • Резултат на полувреме в точки;
 • Общо за отбор;
 • Точен резултат;
 • Хендикап.

Имате възможност да съставяте акумулаторни и системни залози, които включват селекции от галски футбол, камоги и хърлинг. Истината е, че събитията не са много, но се предлагат щедри коефициенти за келтски спортове.

Важни съвети за залози на келтски спортове

В заключение, ще споделим съвети за залагане на келтски спортове, с които ще намалите риска и ще увеличите вероятността за печалба.

 • Изберете букмейкър, който предлага пре-мач, лайв и дългосрочни залози на келтски игри (напр. Bet365).
 • Участвайте предимно със сингъл залози или колонки, съдържащи до три селекции.
 • Ако очаквате определен отбор да победи, но неговият коефициент е по-нисък – заложете на хендикап.
 • Преди да дадете начало на залозите на келтски спортове, трябва да се запознаете с правилата на отделните игри.
 • Потърсете статистика и предишни резултати на мачовете от Ол Айрланд Чемпиъншип.

Добрата новина е, че съвременните букмейкъри уреждат селекциите на момента и изплащат печалби, ако са завоювани такива. За любителите на лайв залозите са осигурени статистика, тракер и пряко предаване, за да се улесни избора на подходящ залог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *