Български автори,  в България,  Келтски празници,  Традиции

Ден на ирландска и келтска култура в Регионална библиотека „П.К.Яворов“ в събота

Избрани статии за келтските събития в Бургас през май и юни 2022г. – 1.7

24.06.2022г., Публикувано от: Мариета Ханджиева, взето от:

https://www.burgas.bg/bg/novini/den-na-irlandska-i-keltska-kultura-v-regionalna-biblioteka-pkyavorov-v-sabota/

Ден на ирландска и келтска култура ще се състои в Регионална библиотека „П.К.Яворов“ на 25 юни от 17.00 часа. Събитието е третата и последна проява по проекта на сдружение „Ценности“ – „Създаване на нови културни модели, свързани с келтското наследство на територията на днешна България“.

време на събитието председателят на сдружението „Ценности“ Сурен Исраилян ще представи древната ирландска и келтска литература, устни традиции, митология и саги.

Мирела Христова – преводач и собственик на издателство „АМАТ АХ“ – София, специализирано в издаването на съвременна ирландска литература, ще разкаже за отражението на историческото литературно наследство на Ирландия в произведенията на съвременните ирландски автори.

Актьорът от Драматичен театър „Адриана Будевска“ Стоян Памуков ще прочете откъс от ирландска и келтска сага „Децата на Лир“ /The Children of Lir

Организаторите ще отговорят на въпроси на публиката, свързани с келтската култура, митология и традиции.

Проектът „Създаване на нови културни модели, свързани с келтското наследство на територията на днешна България“ на сдружение „Ценности“ е подкрепен от община Бургас. Целта му е популяризиране на келтските традиции и култура на територията на България. В него се представят келтски игри, занаяти, песенно, танцово, театрално и музикално изкуство, устни традиции, митологии и саги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *