Друиди,  Символи,  Традиции

Друидска руническа магия

взето от:

https://www.angelfire.com/magic/999/Witchcraft/dru.htm

Rune Magic. Runic Wreath of Celtic Symbols. Set of Wooden Runes in a Circle  Composition. Collection of Hand Drawn Doodles of Stock Vector -  Illustration of celtic, ceremonial: 166454383

Вълшебното изкуство на древните келтски магьосници включвало в себе си владеене на тайните сили на стихиите – вода, огън, вятър и земя, а също и подчиняването на друида магическите структури, съдържащи се в животни, растения, метали и минерали.

Обединявайки ги всичките в една схема, магьосниците влияели по доста нестандартен начин върху душата, тялото и живота на човека, върху събития в неговата съдба и дори върху самата Съдба.

Друидите са били ненадминати повелители на уникалното магическо изкуство, наричано „руническа магия“. То било свързано със знаците и символите, дошли според легендите, от скандинавския бог Один. Работата с тях позволявала на келтските жреци да влияят върху пространството и времето. Самите тези понятия при друидите доста се различавали от тези на други древни народи, а в тяхното възприятие за време и съдба се взимало предвид само бъдещето.

Те го възприемали във вид на безкрайно бяло платно, върху, което са били извезани със златни нишки най – различните знаци и символи, означаващи съдби на хора, различни събитийни връзки и взаимовръзките между различни хора и техните съдби.

Това е бил оптимален вариант на развитие на нещата. Обаче реалният живот рядко съвпадал с тези правила и затова за всеки отделен човек също имало отделно платно. То показвало нещата такива каквито са и освен това давало най – вероятният вариант за тяхното по – нататъшно развитие.

Сравнявайки оптималното и реалното, келтския маг правел изводите за характера на намесата и с помощта на златна /висша/ келтска магия вършел работа. Имал и друг вариант на работа, в който промени се извършвали с ритуалите на зелена и лунна магия с използването на знаци, символи, клoнки на рaзлични дървета, метали и минерали.

За ясновидство използвали руни, жълъди, изворна водa, за магиите, носещи здраве, щастие, любов и т.н. – силата на Луната, дървета, звезди. Тоест, по интуитивен начин келтските магьосници работели с различните енергоинформационни структури на природата и магията, с двумерни проекции на многоизмерни структури във вид на графични знаци, въздействайки върху тях със своето поле, структурирано по необходимия начин.

За да можем и ние да стигнем същото равнище, трябва да започнем със символите – прости на пръв поглед, обаче вместващи в себе си информация за най – важните неща във Вселената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *