Български автори,  Изкуство,  Традиции

Пръстените-най-явните символи на любовта..

08.03.2020г., автор: admin1strAtor4eTo взето от:


Любовен възел – келтският символ на вечната любов.

Келтските възли са известни с това, че при тях няма нито начало, нито край, това обуславя и асоциирането им с безкрайността на любовта, вярата, приятелството и т.н.

Този специфичен дизайн, наречен любовен възел, представлява вечната любов, тъй като преплетените овални форми напомнят на сплетени сърца. Смята се, че келтите обменяли тези възли почти по същия начин, както днес разменяме пръстени в знак на вярност и вечна любов.

Келтският овален възел е една от най-старите и прости форми, която се е използвала и в древната мюсюлманска култура. Тогава младите жени изпращали тайни съобщения на любимите си скрити във вързопи от дрехи в специфичната форма.

Сватбен пръстен – символ на обединението на две сърца.

Под нежната музика, в светлината на стотици лампички, булката и младоженецът под аплодисментите на гостите слагат сватбени халки един на друг. Тази красива традиция се появява преди много векове, по времето на езическите богове.

Обичаят да носиш сватбен пръстен на безименния пръст на дясната ръка се дължи на факта, че кръвоносната артерия от този пръст отива направо към сърцето.

Защо пръстенът е символ на любов и вечен съюз между двамата съпрузи? Защото той, като чиста и искрена любов, няма край, няма край, подобно на самата Вселена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *