Български автори,  Други

9 знака, че сте имали предишни животи

13.02.2022г., Редактор: Милена Зънзова от https://www.actualno.com взето от:

https://www.actualno.com/curious/9-znaka-che-ste-imali-predishni-jivoti-news_1709291.html

9 знака, че сте имали предишни животи
Снимка: Hans Braxmeier / Pixabay

Идеята за прераждането съществува от преди 3000 години. Дискусии по този въпрос се срещат в древните общества на Индия, Гърция, сред келтските друиди, както и сред съвременните философи.

Ето няколко знака, които ще ви накарат да се замислите дали и вие сте живели някога преди:

1. ДЕЖАВЮ Имате усещането, че това, което ви се случва днес, вече сте го преживели по същия начин. Философът Артур Функхаузер от института “Юнг” разделя този феномен на три части:
*случка, която вече сте преживели
*познато усещане, което се възвръща при определен глас или музика
*ново място, което ви се струва напълно познато.

Макар учени и психиатри да твърдят, че има неврологично обяснение за всичко това, много хора вярват, че това е доказателство за минал живот.

2. НЕОБИЧАЙНИ СПОМЕНИ Спомняте си събития от детството, които според родителите ви, никога не са се случвали. Това детски фантазии ли са? Или нещо, което ви се е случвало, но в друг живот?

3. СЪНИЩА И КОШМАРИ Спомените от минали животи се отразяват в сънищата и кошмарите, смятат запознати. Ако често сънувате едни и същи хора, може би те са имали място във вашия предишен живот. А кошмарите отразяват минали травми, от които духът ни още не се е освободил.

4. ФОБИИ Полезно е за човешките същества да имат страхове, те ги предпазват от опасностите, но много хора страдат от фобии, които са напълно ирационални. Страх от вода, птици, определени цифри, огледала, растения, специални цветове… Списъкът е дълъг. Тези страхове може би идват от предишния ви живот. Фобията от водата може да е заради травма от миналото.

5. ЛЮБОВ КЪМ НЕПОЗНАТИ КУЛТУРИ Сигурно познавате хора, които обожават всичко, свързано с времето на Ренесанса – литература, дрехи, дори обичат да се обличат и участват във възстановки от това време. Или имат афинитет към индианците и тяхната култура. Може би този интерес не е само исторически, а подсказва в кое време и в коя земя са живели.

6. СТРАСТИ Имате някаква страст, не говорим за хоби или интереси. Например, дърводелец, който прекарва часове в ателието си и не иска да прави нищо друго. Или колекционер на стари карти, който е обсебен от идеята да събере всички възможни карти от едно място. Такъв тип поведение подсказва за минал живот.

7. НЕКОНТРОЛИРУЕМИ НАВИЦИ Тъмната страна на страстите са тези неконтролируеми навици и мании, които обсебват хората и дори им пречат да са част от обществото. Например, трябва да изключите осветлението поне 10 пъти, преди да излезете от стаята. Или събирате купища стари вестници, за които няма никакво място и не ви трябват, но не може да ги изхвърлите.

8. НЕОБЯСНИМА БОЛКА Изпитвате силна болка, отивате на лекар и той няма медицинско обяснение. Обявяват ви за хипохондрик. Може би болката идва от страдания от предишното ви съществуване.

9. РОЖДЕНИ ПЕТНА Психиатърът Ян Стивънсън от Университета във Вирджиния през 1960 г. изследва следния случай: индийско момче твърди, че помни мъж с името Маха Рам, който бил убит с ловджийска пушка от близко разстояние. Момчето имало няколко рождени петна на гърдите, наподобяващи следи от рани от пушка.
Стивънсън доказа, че е съществувал човек с името Маха Рам, убит с ловджийска пушка в гърдите. Данните от аутопсията на човека показват, че раните му в гърдите са абсолютно същите като тези на момчето. Някои смятат, че това е просто съвпадение, но за вярващите, това е доказателство за прераждане.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *