Изкуство,  Символи,  Татуировки,  Традиции

22 популярни келтски татуировки – 2019 – част 3.3

21.10.2021

взето от:

https://bg.amigus.info/best-celtic-tattoo-designs-our-top-4194

16. Цветни келтски татуировки

paigeparadatattoos / Instagram

Келтските татуировки не винаги трябва да бъдат рисувани в черно и бяло. Въпреки че тези цветове могат да бъдат използвани за очертанията, много художници на татуировките използват широк спектър, състоящ се от сини, зелени, розови, жълти и червени тонове, за да придадат татуировките по-завършен вид. Те могат да се носят на гърдите или гърба.

17. Татуировки на келтския дракон

татуировки bycurtismckie / Instagram

В келтската митология драконите са изключително уважавани животни. Те не само представляват сила, но също така символизират мъдростта. Драконът ще пази носителя на татуировката срещу външни препятствия. Освен това, като предвестници на безсмъртието, драконите се считат за жизненоважни за поддържането на живота. Тези драконови татуировки изглеждат най-добре на ръцете или краката.

18. Кръгли келтски татуировки

samzig13 / Instagram

Въпреки че келтските татуировки могат да приемат различни форми, възлите и кръговете са най-широко признатите им форми. Тези кръгли келтски татуировки са пряко представяне на вечността на живота. Те показват, че човешките емоции са отражение на природните елементи и трябва да бъдат изживени изцяло, в кръга на този живот. Те обикновено се носят на ръцете, пръстите и глезените.

19. Двойка келтски татуировки

келтски.братство / Instagram

Келтски дизайн на татуировки не само ви придават привлекателен вид, но и ви дават скрити ползи! Носейки съвпадащи двойки татуировки, вие в крайна сметка благославяте връзката си с мъдростта на древните келти. Независимо дали сте избрали възел, дърво, сова или кръг, тези шарки се отразяват най-добре, когато се носят на видимо място като китката или врата.

20. Татуировки на келтски цветя

riggstattoos / Instagram

Цветята символизират началото на трайна любов и привързаност. Тези дизайни могат да съдържат лотос, роза, детелина или цвете с възли. Те показват истинска взаимовръзка между двама индивиди или между природата и човешкия живот. Татуировките с цветя са подхождат най-добре в пространствата като талията, гърдите, раменете или краката.

21. Келтска татуировка на цялото тяло

ronanbwttattoostudio / Instagram

Те се състоят предимно от множество малки до средни келтски татуировки. Келтските линии се използват за оформяне на основата на всеки различен модел, докато черният цвят е разположен в цялото произведение на изкуството в пълна мярка. Тези татуировки, с контури по цялото тяло, обикновено се носят от мъже и жени, които са изключително безстрашни, смели и силни.

22. Татуировка на келтски вълк

ярост_татуиране / Instagram

Редица келтски племена са склонни да твърдят, че произхождат от вълците. За древните келти вълкът е бил свещено животно, което означава сила, страст, доверие и лоялност. Дори днес татуировките на келтския вълк са доста известни сред хората от келтски произход. Тези татуировки са с тъмни цветове и възли и са доста сложни. Обикновено се носят на ръцете, бицепсите, шията и гърдите.

Идеално място за келтска татуировка

Макар че келтски татуировки могат да бъдат сложени навсякъде по тялото ви, има няколко пространства, където те могат да окажат най-голямо въздействие. Благодарение на сложността при направата им, тези татуировки изглеждат най-добре на места, където всеки отделен детайл може да бъде правилно подчертан.

Ето защо повечето хора предпочитат да носят келтски татуировки на ръцете, ръкавите, гърдите и гърба си. Някои хора също се придържат към цялото тяло за традиционни келтски татуировки, но това специфично разположение не е спечелило голяма популярност.

За повечето практически цели обаче точното разположение на татуировките зависи изцяло от визията, нуждите, нивото на толерантност и изискванията на човека, който ги носи.

Независимо от това кой келтски дизайн на татуировки избирате, уверете се, че наемате услугите на компетентен специалист. Поддържайте правилна хигиена и вземете адекватни мерки, за да се предпазите от неоправдани рискове, ако има такива.

Нека татуировките, които харесвате ви помогнат да определите вашата самоличност.

Препоръчани статии

  • Топ 10 ирландски татуировки
  • 22 най-добри дизайна на племенни татуировки със значения и значение
  • 101 най-популярни татуировки и техните значения – 2019

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *