Изкуство,  Символи,  Татуировки,  Традиции

22 популярни келтски татуировки – 2019 – част 1.3

взето от:

https://bg.amigus.info/best-celtic-tattoo-designs-our-top-4194

Думата „келтски“ често се използва за представяне на културата, принадлежаща към регионите на древна Шотландия, Ирландия и Уелс. Келтски татуировки първоначално са били носители на келтски воини, които често са се отдавали на племенни войни. Тези проекти са сложни, тъй като интерпретират същността на Вселената, преходността на човешкия живот и безкрайността на взаимовръзката човек-вселена.

За някои, Келтски дизайн на татуировки дори имат религиозно значение, докато за много други те са просто конотативни. Въпреки това, повечето хора носят тези татуировки днес, за да покажат чувството си за лична сила, позитивност, доверие и слава.

Нека разгледаме някои невероятни дизайни на келтски татуировки, с които да украсите тялото си.

1. Татуировки с келтско сърце

unique_ink_ak / Instagram

Татуировка на келтско сърце обикновено е издълбана във формата на възел. Този възел може да означава две неща: може да покаже дълбока връзка с любим човек или да представлява вечен живот. Без значение коя интерпретация ще изберете, татуировка ще изглежда завладяваща. Тези татуировки могат да се носят на ръцете, врата или над гърдите.

2. Татуировки с келтски кръст

irishjayhooligans / Instagram

Както подсказва името им, Татуировките на келтски кръст притежават високо духовно и религиозно значение. Те символизират пречистена душа, която е свързана както на небето, така и на земята. Тези татуировки да подходящи за усещане за сигурност и защита. Когато са сложени в кръг, означават безкрайност. Тези татуировки се слагат върху раменете, гърба или предмишниците.

3. Ирландски келтски татуировки

madefuckerink / Instagram

Тези татуировки са от келтите, които произхождат от Ирландия. Те представляват сложна смесица от множество различни символи, които са сложно преплетени, за да придадат художествената форма на традиционен вид и усещане. Келтски ирландски татуировки, които обикновено се слагат по ръцете, краката и стомаха, често съдържат изображенията на трилистници, дървета, кръстове, пръстени и дракони.

4. Татуировки на келтски воин

татуировка талант / Instagram

Това е най-традиционна келтска татуировка. Тя отдава почит на духовете на келтските воини и също така означава сила и героизъм. Тези татуировки се считат за най-добрите Келтски татуировки за мъже защото те представляват триото сила, мъжественост и защита. Правят се на раменете и по ръцете.

5. Келтски татуировки за ръка

tallerausubo / Instagram

Келтски татуировки за ръка като дизайни станаха популярни в последно време. Тези дизайни могат да бъдат черно-бели или многоцветни. Те могат също да съдържат множество келтски символи, като сови, възли, кръгове и вериги. Но най-важното е тяхното местоположение, защото ги прави видими.

6. Келтски племенни татуировки на половината страна

tidytattoo / Instagram

Келтските племенни татуировки са издълбани с черно мастило и обикновено се носят върху половината от тялото. Тези татуировки започват от раменете, преминават през ръцете и завършват в тазовата област. Те се състоят от всякакви келтски символи, които понякога могат да бъдат доста интригуващи и плашещи. Те представляват древното келтско наследство и култура и изобразяват доблест и безкрайна смелост.

7. Татуировка на келтското дърво на живота

jefftarinelli_tattoos / Instagram

Тя съдържа специфичен дизайн, който може да бъде нарисуван както в едноцветно, така и в многоцветно. Корените на дървото показват дълбока връзка с природата. Това напомня на ползвателя да остане земен през цялото време и да не оставя емоциите да вземат връх. Татуировка на келтското дърво на живота може да се направи на гърба, бицепсите, краката или като малък контур на пръстите на ръцете и краката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *