Друиди,  Литература,  Символи

Магическият кръг. Катрин Невил

взето от:

https://www.book.store.bg/p35702/magicheskiat-kryg-katrin-nevil.html

Магическият кръг | Катрин Невил | Цена | Ozone.bg

Цена:  15.00 лв.

Продукт#35702
ВидКнига
НаличностДа, на склад при доставчик
ИздателствоУнискорп
КатегорииПреводни романи и разкази
КорицаМека
Страници560
Размери14.00 / 21.00 / 4.00 cm
Тегло0.757 kg
EAN9789543302055
ISBN9789543302055

Описание

„Магическият кръг„ е книга е за предизвикателството на човека и неговото дирене. Едно невероятно пътуване във времето и по земното кълбо; книга, която ще разкаже удивителна история за мисията на човечеството да овладее силите на небесата и земята в името на една огромна трансформация…

„Магическият кръг„ въвежда читателя в тайната мисия на историческите личности, разказва за местонахождението на тринайсетте древни реликви и истината за свещените места; проговаря за символите и тяхното значение. Със сигурност чрез романа „Магическият кръг„ читателят ще открие още много интригуващи факти като окултното в нацизма, смисълът на Тайната вечеря, корените на санскрит, съвременната конспирация, мистериите на келтските друиди и много други.

Катрин Невил, авторката на бестселъра „Осем”, комбинира увлекателни исторически факти със съвременни елементи от трилъра, за да създаде третия си роман и най-амбициозен проект – „Магическият кръг”. Една окултно-историческа книга, която разкрива тайните за реликви, предания, гадания, исторически събития и личности. „Магическият кръг” е история на вечността, която започва преди две хиляди години със зараждането на Римската империя и се приближава до днешни времена, стигайки до падането на Берлинската стена.

Самата авторката определя романа си като книга за трансформацията и прехода, за повратните моменти и за оцеляването, както личностно, така и глобално. Смело съчетава съвременни характери от истинския живот с исторически фигури като Апостолите, Калигула, Чингиз хан, Исус, Пилат Понтийски, бог Дионисий, Александър Велики.

„Магическият кръг” е и книга за прехода от ерата на Рибата в ерата на Водолея. Преминаването от единия в другия кръг е момент на големи промени и катаклизми за хората, държавите, религиите и идеологии. Като Шехерезада авторката умело вплита една история в друга, в нея трета, грабва вниманието на читателя, и така научаваме за древни ритуали, тайни посвещения, за руните, за свещените места на силата… Катрин Невил използва художествената измислица, но същевременно е здраво стъпила на историческите факти и своите проучвания, което прави книгите й не просто интересно четиво, а достоверни и културологични изследвания, поднесени увлекателно и с разказвачески талант.

За романа: Снейк Ривър,1989 г. – Главната героиня Ариел, специалист по ядрена безопасност, внезапно става наследник на огромна сума пари и семейни документи, които се оказват древни ръкописи. Ръкописите ще отключат невероятни тайни не само от миналото, но и на приближаващия нов милениум; ще отведат героинята в центъра на смъртоносна интрига и в мистерия, която се развива през вековете. Нейното наследство е желано съкровище и заветна цел за няколко групировки, които са готови на всичко, за да притежават ръкописите й.

Древните свитъци ще разкрият истинското местонахождение на 13-те свещени реликви, както и на „местата на сила и мощ” някои сред които са Нюрнберг, изгубените градове на Соломон. Същинската тайна на ръкописите обаче е, че този който го притежава, ще притежава и властта в новата ера, и нещо повече – сила на живот след смъртта.

Йерусалим, 32 г. от н.е. – През последната седмица от живота на Христа, докато светът застава на прага на един нов цикъл от 2000 години, император Тибериус отчаяно се опитва да разшифрова кода на една много старата загадка. Но не е единственият. Всеки който, разчете кодовите следи ще притежава силата да контролира съдбата на света.

Катрин Невил е родена през 1945 г. в Сен Луис. Работила е като компютърен експерт за IBM и Honeywell, била е консултант на алжирското правителство, международен съветник към ОПЕК, професионален фотограф, манекенка и художничка, вицепрезидент на Bank of America. Изявява се и като специален консултант в изследователския ядрен център в Айдахо, където участва в създаването на софтуерни програми за автоматизирани системи за контрол.

Занимавала се е с програмиране на фондови борси и е работила в транспортна фирма. Големият й опит в различни сфери и позволява още с първия си роман „Осем“ да стане световна бестселър авторка. Следват още няколко бестселъра. Живяла е няколко години в Европа, но сега се е установила в Сан Фрнциско и пише продължението на „Осем“, който скоро ще бъде филмиран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *