Език,  История

5 дестинации в Европа, които не мислите да посетите, а трябва

12.06.2019г. от profit.bg взето от:

https://profit.bg/klasatsii/5-destinatsii-v-evropa-koito-ne-mislite-da-posetite-a-tryabva/

https://profit.bg/uploads/news/0619/big/182699_1.jpg

Като една от най-достъпните и обичани части на света, Европа е дом на многобройни достойни за посещение места.

Историята ще ви привлече в древни градове, като Рим, Атина и Лисабон, а кулинарните подвизи на почти всеки ъгъл ви зоват в Париж и Неапол.

Не можем да пропуснем невероятните зелени земи на Ирландия и Шотландия, както и удивителните Алпи.

Може да ви отнеме цял един живот, за да се потопите напълно във всяка една европейска дестинация.

И докато тези емблематични места определено заслужават внимание, има и други, които може и да не са толкова търсени, но пък са способни да ви дадат изцяло нова перспектива за региона и неговите обитатели.

Тези малко известни чудеса – повечето от които не са толкова далеч от по-големите градски райони, ще добавят дълбочина и измерение към вашата ваканция, предлагайки ви уникална възможност да видите и опитате нещо извън обичайното.

Вижте пет недооценени европейски скъпоценни камъка, които определено трябва да видите, подбрани от T+L:

Острови Външни Хебриди, Шотландия

https://www.instagram.com/p/Byk_JfoDlCL/?utm_source=ig_embed


Шотландските острови Външни Хебриди заемат седмото място в класацията на най-добрите острови в Европа за тази година. 

Тази колекция от острови, най-големите от които са Луис, Харис, Северен и Южен Уист, предлага на туристите пълно потапяне в келтската история, наследство и чар. Можете да чуете местните хора, които говорят или пеят на келтски език, да се удивлявате на средновековни църкви или да видите неолитни побити камъни отблизо.

На Харис, където тъканите от туид са създадени, местните занаятчии продължават да изработват накити, чанти и по-традиционни стоки като сувенири. 

Остров Сардиния, Италия

https://profit.bg/uploads/userfiles/images/sardinia5.jpg


Огромният остров е само на един час полет от Рим. Ако някога сте били в Алгарве, на южното крайбрежие на Португалия, можете да разпознаете назъбения и спиращ дъха пейзаж, който определя 1931-километровата брегова линия на Сардиния, смесвайки плажове с планини.

Има две специални забележителности, които поставят тази дестинация извън всички останали: каменните руини от бронзовата епоха, които приличат на кошери, и микроклимата й.

Благодарение на особеностите на релефа, които защитават крайбрежието от студените северни ветрове, този регион може да се похвали с 300 слънчеви дни в годината. 

Виченца, Италия

https://www.instagram.com/p/ByXVGzXIP_0/?utm_source=ig_embed


Чували сте за Венеция и Верона, но кратко пътуване с влак ще ви отведе до една от по-малко известните италиански дестинации – Виченца. В североизточната част на региона Венето, ще бъдете изумени от ненатовареното движение и уникалните сгради, с които градът е известен.

Най-популярни са Вилите на архитекта Андреа Паладио от 16 век, които са в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Там е вписан и Teatro Olimpico.

Любляна, Словения


Макар и малка по големина, Словения е голяма по отношение на уникалността си, водена от своята столица Любляна. Като град с университети, тук можете да откриете по-млада тълпа, която пълни кафенета на открито покрай реката.

Можете да се разходите из много зелени петна, най-забележителното от които Tivoli Park.

Ванс, Франция

https://www.instagram.com/p/BylJ4dIgd3Z/?utm_source=ig_embed


Трудно е да не паднете жертва на изисканата харизма на Франция – от старомодните кафенета в Париж до блестящите лози на Бордо. Но ако искате да излезете от обичайното?

Отправете се на 45 минути източно от Кан, за да откриете Ванс, сгушен в хълмовете на Алпите. Градът е известен със своя ландшафт и луксозния си спа център. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *