Български автори,  Друиди,  Ритуали,  Традиции

Биополето на дърветата лекува и увеличава енергията ни

26.03.2021 г., от Портал 12 – portal12.bg взето от:

https://portal12.bg/publikatsii/%D0%91%D0%B8%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-1-7258

Дървета

Ако сте физически или душевно отпаднали, лекът за това се крие в дъба. Отидете при някой стар дъб, който не е изгнил, и опрете гърба си в него. Така ще стоите 5-10-15 минути или най-много половин час.

Дъбът ще отнеме част от вашите дисхармонични енергии и вие ще се възстановите и ще си тръгнете здрави. Този съвет е на Учителя Беннса Дуно – Петър Дънов, който отдава голяма роля на връзката между човека и природата и  благоговее пред всяко дърво, храст, цвете, тревичка.

Жреците на древните келти – друидите, смятали, че за всеки човек има подходящо дърво, което го изпълва с енергия и оптимизъм, удължава живота му, помага му да съхрани здравето си и може да го излекува.

Неслучайно в миналото са се заселвали близо до гора. Руските знахари съветвали болните и отслабналите да постоят близо до бреза или до дъб и здраво да ги прегърнат. Днес науката потвърждава, че биополето на дърветата лекува и е полезно за здравето.

Холандски медици установили, че хората, които живеят непосредствено до паркове или до гори, боледуват с 15-20% по-рядко. 

Учени от Московския институт за информационно-вълнови технологии смятат, че дърветата създават около себе си слабо електромагнитно излъчване – биополе. Ако честотата му съвпада с честотата на електромагнитното излъчване на човека, възниква резонанс и се получава увеличаване на енергетичната активност. 

При душевен дискомфорт е полезен контактът с бреза, дъб, бор или клен. За най-мощни стимулатори се смятат дъбът и брезата. За бора се твърди, че може да премахва и уроки. Не бива обаче да се прекалява с времето за допир с тези дървета. 

Липата е считана за дървото на любовта. Притежава силна и същевременно мека енергия, предизвиква усещане за топлина и покой. Тя облагородява сърцето, засилва способността да обичаме. Редом с това “подмладява” тялото, помага срещу потиснатост и депресия.

Брезата е магическото дърво на младостта и пролетта. Тя прогонва меланхолията и потиснатостта, събужда желанието за живот. На мястото на меланхолията идва радостта, тя подтиква към добри идеи, помага на човек да реши проблемите си.

Борът е добър за сърцето и нервите. Пречиства душата от лоши помисли. Мощен антидепресант е, увеличава имунитета. Освен това лекува ревматизъм, лумбаго, болни стави.

Счита се, че влиянието на елхата е объркващо. Тя е специално дърво на мистиката. И хората, които не са изкушени в тази област, ще почувстват вътрешно неспокойствие. В контакт с нея може да се влезе, само когато искаме да се избавим от някакво състояние на застой.

Продължителният контакт с елха обаче може да доведе до главоболие, нервен срив, би повлиял негативно на сърдечносъдовата система. Двояко е и въздействието на кестена. От една страна, той събужда фантазията и интуицията, но при продължителен контакт с него може да възникнат халюцинации, да се дестабилизира психиката. 

Дъбът има мощна енергия, но с него може да се работи само в добро психоемоционално състояние, понеже дъбът стабилизира настроението, което ви е обхванало в момента, в който сте установили контакт с него. 

Още за силата на дърветата и кое дърво каква енергия и сила ви носи, очаквайте във втория материал от поредицата: „Силата на Дърветата и как да общуваме с тях“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *