Български автори,  Музика

Иън Андерсън и бардовете му превърнаха Античния в келтски замък

Фантастични солови партии и хитове от 70-те изправиха публиката на крака

04.09.2016г., автор: Парашкева Иванова взето от:

https://trafficnews.bg/kultura/ian-andersan-i-bardovete-mu-prevarnaha-antichniia-keltski-56232/

Иън Андерсън и бардовете му превърнаха Античния в келтски замък

Иън Андерсън и бандата му превърнаха Античния театър в средновековен замък по време на концерта си снощи. Фронтменът на една от най-успешните рок банди в историята „Jethro Tul“ и феноменалните музиканти, с които в момента работи, изнесоха истински спектакъл пред публиката.

Шоуто започна точно в 20 часа с композицията  от 1969 г. – Living in the past, като Андресън не пропусна да разкаже историята на акустичната си китара, на която свиреше по време на изпълнението. 

Музикантът е известен с артистичните си превъплъщения и често се появява пред зрителите, преоблечен като гном, дикенсов персонаж или средновековен бард. Този път обаче бе доста по-скромен в избора си на костюм – елек и пиратска кърпа на главата. За сметка на това обаче Андрерсън не спря и за минута на едно място, освен в моментите когато изпълняваше най- трудните интерпретации.

Но дори и в тези мигове, той стоеше в поза на един крак / неговата запазена марка/, която заема, докато импровизира фантастичните си солови партии. 

Келтските ритми, флейтата на Андерсон и невъзможната китара на новото му попълнение – китаристът Флориан създадоха у публиката усещане за нереалност. Меломаните чуха на живо хитове от 70-те като  „Cross-Eyed Mary“, „Locomotive Breath“, „Aqualung“, „Thick as a Brick, „Fruits of Frankenfield“. В края на шоуто Андерсън и компания изправиха публиката на крака, но се върнаха на сцената само за един бис. Все пак музикантът не пропусна да сподели и възхищението си от възможността да свири сред вековните руини на Античния, като се зарече отново да се върне. 

Концертът е част от Есенния салон на изкуствата, който започна на 1 септември. Следващото изкушение за почитателите на музиката е концертът на Найджъл Кенеди, който е на 18 септември /2016/. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *