Български автори,  Изкуство,  Музика

Какво е DRACOVALLIS?

17.05.2020 г., публикувано от REYAV взето от: https://metalhangar18.com/site/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-dracovallis.mh18

Българинът Кръстьо Йорданов е човекът стоящ зад проекта.

Пътят на DRACOVALLIS започва преди 7 години, като първите му стъпки са в сферата на епичната и филмовата музика. След това се насочва към келтската музика и фолклорните мотиви, като през последните години започва да набляга повече над по-твърдата музика.

През 2016 година Кръстьо става композитор на играта „Overpower“.

Докато слушаме музиката на Dracovallis може да се пренесем в един далечен, мистичен свят на фентъзи герои, обагрени филмови образи и чудати същества с един елегантен характерен романтичен маниер.

Това прави музиката му подходяща както за ролеви игри и фентъзи филми, така и за фон на дълго приключенско шофиране из приказната ни страна, а защо не и през земя на феи, странстващи рицари, чудати растения и дракони? А връщайки се след разходката в обикновения делник, дори изморената душа може да намери своя комин.

Dance of Life and Death“ е симфоничен метъл албум, обединяващ певици от България, Чили, Франция, Финландия и Норвегия, а имената на изпълнителките са следните: Stela Atanasova, Carolina Madariaga, Marion-Lamita Peubey, Merrigan и не безизвестната в симфоник и готик метъл средите Liv Kristine.

Корицата е дело на талантливия Димитър Димитров. Той реализира символа на заглавната песен чрез един … минзухар. Подобно на мъничкото цвете, албумът може да изпъстри света с тежки рифове, келтска флейта и загадъчни арпежи

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *