Митология

Каква е разликата между елфи, джуджета и феи?

03.06.2020г., взето от: https://presmarymethuen.org/bg/dictionary/what-is-the-difference-between-elves-dwarfs-and-fairies/

Елфи:

Елфите са митичните същества от северната митология. Магически, близки до боговете и много красиви. Те са малко по-различни от хората по смисъла, че са по-леки, по-тънки и имат заострени черти (включително заострени уши)

Джуджетата: –

Джуджетата произхождат от северната / келтската митология и приличат на грозните, мускулести миньори в пещерите. Концепцията за Доброто джудже се появила много по-късно, в късната средновековна епоха, когато те били приравнени с варварски племена като пиктите. Първоначално те всички били мрачни и зли, докато по-късните версии на митологията се появили добри и зли джуджета.

Феите

Феите са били келтски митични същества с миниатюрни крила и се смятали за гадни духове, които играят с децата. Хората често ги обърквали като „елфите, предназначени за деца“. В средновековните франкски / бретонски митологии феите играели важна роля като магически вещици с лечебни сили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *