Език,  Традиции

Мистериозни племена, живели на Земята

06.04.2018г., от BurgasNews

взето от: https://www.burgasnews.com/2018/04/06/%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0/

Мистериозни племена, непознати за мнозина

Наред с познатите народи, на Земята живеят и няколко мистериозни човешки популации, които оспорват представата ни за света.

Произходът на някои от тях е неразбираем за учените, останал забулен в сенките на миналото, други са загадъчни и уникални поради своята изолираност и необичайни характеристики.

Колкото повече учените изучават тези народи, толкова по-голямо става объркването им относно историята на човешката раса.
Тук събрахме трите най-мистериозни и странни народи, като започваме с Гуанчи – не бяхте чували за тях, нали?

1. Гуанчи
Гуанчите са коренното население на Канарските острови. Райското кътче се намира само на 100 километра от Мароко, но хората от двете земи коренно се различават. Гуанчите обикновено са със сини очи и руса коса, за разлика от чернокосите и тъмнооки мароканци и иберийци.

Учените предполагат, че жителите на Канарите са последните останки от коренното берберско население, населявало някога Северна Африка. Друга много по-популярна теория е, че на острова дълго време в изолация са живеели кроманьонци, които впоследствие са се смесили с хомо сапиенс, но генът им е останал силен. В подкрепа на тази хипотеза е фактът, че в ДНК линията на гуанчите е включена U6b-група, която не е известна другаде по света;

2. Китайски римляни
На ръба на обширната пустиня Гоби се намира областта Ликиян. Населението там е повече от странно, ако се сравни с останалата част на Китай. Хората там са бели, руси и със сини очи и дълги носове. Вярва се, че те са наследници на древните римляни и по-точно на прочутия изчезнал римски легион.

Легендата разказва, че през 53г пр. н.е римски легион дезертирал и бил нает от императора на Партия да се бие срещу Китай. В действителност скорошно генетично изследване показа, че ликийските римляни имат на 70% гени като на хората, населяващи Кавказ. Как са се заселели в централната част на Китай, учените не могат и да предполагат;

3. Духари
В началото на 1530 година испанците стъпват на брега на днешния американски щат Джорджия. Конквистадорите вече имали вземане-даване с коренното население на континента и знаели какво да очакват. Те обаче не били подготвени за племето духари.

Посрещнали ги мъже по-високи от тях, с червени коси и бради, светли очи и бяла кожа. Иберийците били нагостени със сирене (технология, непозната в Америка).

Духарите били по-развити в технологично отношение от останалите жители на континента. Радикална теория предполага, че това племе произлиза от мисионери, дошли в Америка от Ирландия няколко века преди Колумб. В нейна подкрепа е и фактът, че езикът им се различава коренно от този на останалите индианци и странно наподобява келтския.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *