Други

13 странни чудеса на света, за които няма обяснение

28.05.2019г., взето от: https://e-zdravey.com/bg/13-stranni-chudesa-na-sveta-za-koito-nyama-obyasnenie/

Странни чудеса по света
Снимка: Кристални пирамиди

Светът е пълен със загадки и  чудеса, за чийто произход можем само да гадаем.

За много от чудесата по света  учените предложиха разумни обяснения, но за някои от тях все още не можем да намерим подходящо предположение за произхода им, независимо от това колко време ги наблюдаваме. 

Китайски пъзел от линии

Чудеса: Китайска мозайка от линии

Тези странно поставени линии са разположени на координати 40 ° 27’28 .56 „N и  93 ° 23’34 .42“ E. Няма много информация за тези странни, но красиви линии, които са  гравирани в пустиня в провинция Гансу Шенг, Китай. Докато някои смятат, че това е таен полигон, други смятат, че става дума за послание към посетителите от космоса, но истинско обяснение няма.

Каменна кукла

Каменна кукла

Открита през юли 1889 г. в Нампа,  Айдахо, тази малка каменна кукла е видяла бял свят при изкопаване на кладенци и предизвикала интерес сред учените по света. Тя е изработена от човешка ръка, намерена е на дълбочина от 100 метра, като може да се изчисли, че е възникнала много преди тук за първи път да се появи човек.

Календар от камък

Каменен календар Набта, Египет

В египетската част на сахарската пустиня лежат най-старите известни астрономически камъни на света – Набта. Хиляди години преди Стоунхендж, хората поставят камъните в кръг на брега на езеро, което отдавна е пресушено. Тези три метра високи камъни са довлечени тук преди 6 000 години. Въпреки че днес този район на Египет е пустиня без валежи, тук някога са живели отдавна изчезнали бизони. Разкопките показват, че тази област по-рано е била много населена. Въпросът за какво са служили тези камъни все още няма отговор. Докато някои смятат, че са служили като календар, други мислят, че тук се принасяли жертви на боговете.

Древен космически кораб

Не става дума за истински  кораб, а за рисунка в скала, която датира 5 000 години пр.н.е., и се намира в Япония.

Камъни, които се плъзгат сами

Чудеса: Камъни, които се движат

Този феномен и НАСА  не може да обясни. Става дума за камъни, които се плъзгат по повърхността на пресушено езеро. За да бъде ясно, камъните се хлъзгат сами по  равнина, а зад себе си оставят следа. Но все пак и въпреки многото наблюдения, никой никога със собствените си очи не е видял  самото преместване на камъните.

Силата на пирамидите

Тези пирамиди се намират в Теотиуакан, в Мексико. В стените им е вграден минерал, който е известен под името мица. Това, което учудва, е фактът, че най-близката кариера, в която се намира този минерал е в Бразилия, на хиляди километра от пирамидите. Въпросът, който се поставя е, защо древните строители са изминали такъв път, за да вграждат този минерал в стените на пирамидите. Дали с помощта на този минерал вграждали някоя отдавна забравена енергия, за да запазят своя град?

Мостът на кучешката смърт

http://omgfacts.com/the-mystery-of-scotlands-dog-suicide-bridge/

Това е мост, от който кучета извършват самоубийство. Намира се в Шотландия, построен е през 1859 г. и станал известен с това, че много кучета скочили от него, без никаква причина. Местните собственици на кучета избягват това място, защото кучетата в близост до моста стават странни и започват да вият, а тези, които се откачат от каишката си, скачат в 50 метра дълбока пропаст.

Вкаменен гигант

https://greaterancestors.com/1194-2/

Вкаменен гигант е намерен в Ирландия през 1859 година. Висок е 3,6 метра, открит е при взривяване на близка планина. Освен неговият размер, учудва и фактът, че на всяко стъпало и на ръцете има по шест пръста.

Потънали кристални пирамиди

Кристални пирамиди в Бермудския триъгълник

Покрай кубинския бряг в района на Бермудския триъгълник на няколко места се намират потънали пирамиди. Американски археолози са ги открили и веднага разгласили, че са намерили Атлантида. Няма никакви писмени данни за кой град тук може да става дума, така че остават само догадки …

Гиганти от Невада

Гиганти от Невада

Има една легенда за 4 метра високи червенокоси хора, които са живели в Невада. Легендата за тези хора предават индиански племена. При разкопки на територията на Невада са намерени голяма човешка челюст и два скелета. Единият е висок 2,8 метра, а другият 3,5 метра. 

Алуминиева щанга

A piece aluminium that looks as if it was handmade is being hailed as 250,000-year-old proof that aliens once visited Earth

Може би изглежда, че има обяснение за алуминиевата щанга, но фактът, че е изработена от чист алуминий и е на около 500 години, говори, че има нещо странно. Именно алуминият никога в природата не се намира като чист метал, а е смесен с други метали. А когато вземем предвид, че алуминият е открит  през 1808 г., а производството му започва едва през 1885 г., този алуминиева щанга е наистинаа нещо много странно.

Лоладоф чиния

Лоладоф чиния

Тази чиния е от древен камък на 12 000 години, открита е в Непал. Изглежда, че Египет не е единствената страна, която е била посетен от  зелени извънземни човечета. В чинията е показан летящ кораб във формата на диск, но и фигура, която напомня на човекоподобно същество, пришълец от космоса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *