Други

Уникални забележителности: 10 невероятни града, които стоят на ръба на Земята!

27.03.2018г., взето от: https://e-zdravey.com/bg/10-neveroyatni-grada-koito-stoyat-na-raba-na-zemyata/ 

10 невероятни града
Снимка: Ронда е древен испански град

Какъв прозорец би ви впечатлил? Може би безкраен океан или спираща дъха гледка от птичи поглед? Някой предпочитат забележителности по-близо до планините, други цъфтящи градини, а мнозина просто да погледнат в градинката си.

Предлагаме ви заедно да направим една виртуална обиколка на уникални места, където изгледът от прозореца е зашеметяващ. И нещо необичайно на края на Земята!

Ронда

Скална приказка в градчето Ронда, Испания - Пътувания - Novini.bg

Ронда е древен испански град. Намира се на надморска височина 750 метра на две масивни високи плата, свързани с мост над река над 100 метра дълбока. Почти е невъзможно да се опише с думи невероятната гледка, която се отваря от прозорците на къщите на местните жители.

Манарола

Манарола

Живописният град в италианската провинция Лигурия изглежда сякаш расте извън планината. Зашеметяващ изглед от прозореца!  Не е нужно жителите на този град да мечтаят, защото гледката е уникална от всяка къща!

Бонифацио

Бонифацио

Удивителното Бонифацио е на 70 метра над Средиземно море. Това е най-живописният град в Корсика, разположен точно на скалите.  Всички жители вероятно отдавна не се страхуват от високото.

Кейп Таун

Кейп Таун

Екзотичен град на самия край на Африка. Остава само Антарктика!

Тропея

Кейп Таун

Тропея е уникален курорт в южната част на Италия, известен не само с изумруденото си море, но и поради факта, че част от къщите тук са построени на върха на висок скат. Според легендата градът е основан от Херкулес.  При завръщането си от Испания той харесва най-красивия „бряг на боговете“. Градът се разраства на недостъпна скала на височина 60 метра.

Синтра

Синтра

Синтра – място, на което ромачните поети и певци от XIX век пееха и славеха португалските царе. Жителите почитат древните келти и своите мавритански владетели. Цъфтящият загадъчен град е истинска перла на Португалия.

Мадейра

Мадейра

Тропически архипелаг със зашеметяващ пейзаж, Мадейра е с право наречен „плаваща градина“ или „перла на Атлантическия океан“. Непременно трябва да посетите това невероятно място, за да се насладите на гледката от прозореца.

Северна Бонди

Северна Бонди

Това предградие на Сидни (Австралия) се издига над известния плаж на Бонди Бийч и човек може да гледа спокойно от високо сърфистите, покоряващи вълните.

Кастелфолит де ла Рока

Кастелфолит де ла Рока

Едно опасно място за живот бе избрано от жителите на град Кастелфолит де ла Рока. Къщите в този град са разположени на ръба на скалата, извисяващи се на 50 метра. По този начин почти хиляда жители живеят буквално на ръба на бездната.

Санторини

Santorini - The 2021 Travel Guide - SantoriniDave.com
https://santorinidave.com/santorini

Преди около 3.500 години, в резултат на вулканична експлозия в Егейско море, се формира прекрасен архипелаг от пет острова. Същото име носи главният остров. Всеки, който е посетил това място поне веднъж, не може да го забрави никога и мечтае да се върне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *