Други,  Храна и Кухня

Бира Армагедон за истински мъже: От половин чаша сте пияни

19.05.2019г., https://e-zdravey.com/bg/bira-armagedon-za-istinski-mazhe-ot-polovin-chasha-ste-piyani/

Бира Армагедон, най-силната бира
Снимка: Бирата Армагедон е 65 градуса

Докато в целия свят всички се алкохолизираме обикновено от 3, 4, 5 или 6 бири, в Шотландия с новата  марка бира Армагедон няма да можете да останете трезвени след само половин чаша.

Шотландската пивоварна Brewmeister произвежда най-силната бира в света, Армагедон.

65-градусовата  бира „Армагедон“ (в превод краят на света) е по-силна от уиски и 16 пъти по-силна от обикновената бира. Напитката е по-тъмна от стандартната  тъмна бира и наподобява сос като консистенция. 

Това, което прави шотландската  бира Армагедон  най-силната  в света, са невероятните 65% алкохол.

Докато останалите бири имат от 4% до 8% алкохол, тази бира може да се мери с  уиски, ракии, бърбън, водка и други силни напитки.

Въпреки това, преди да си поръчате бира Армагедон, чуйте и цената, която е жестока, както и самото бира, за 330 милилитра бутилка ще трябва да заплатите 80 паунда в магазин (около 184 лв) или 40 паунда цена директно от пивоварната, около 92  лева.

Производителят обаче има няколко съвета във връзка с тази бира. Първо, не я миришете, защото и самите ароматни пари могат да ви опият.

Бирата Армагедон  трябва да се пие като най-финото уиски, защото има изискан вкус, малко сладък, но убийствено впечатляващ.

Не пийте бутилката сами, а заедно с приятелите си.

Производителят на Армагедон казва, че е получил толкова висока концентрация на алкохол в бирата с помощта на замразяване на бирата в процеса на дестилация. Интересна е специалната технология на студена ферментация, при която изкуствено температурата драстично е понижена. 

Най-силната бира Армагедон

Опияняващата бира Армагедон се  произвежда от малц, пшеница, овес и изворна вода от красивите зелени хълмове на Шотландия.

Производителят признава, че ефектът от  „Армагедон“ е подобен на внезапен удар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *