Български автори,  Литература,  Ритуали,  Традиции

Оракулът на друидите: гадаене с огами

взето от: https://www.clubabagar.com/book/book_5703006.html

Оракулът на друидите: гадаене с огами

Според представите на древните келти и техните жреци-друиди, Вселената се състои от три свята – Небесният свят, където е обителта на боговете, Средният свят или Земята, където живеят хората, и Подземният свят на духовете и предците. Тайните на Дървото на живота, вечното движение, изразено чрез него, са въплътени в Огам – древната азбука на друидите, изразител на мъдростта на гората и ключ към познанието, наричана още азбука на дърветата.  

Огам е писмеността и кодовата система на друидите. Огамическата азбука не е начин за съхранение и предаване на знания, тя е практическо приложение на магията и знаците, подвластни на боговете. Този вид гадаене оцелява, под формата на предания и фолклорна поезия, чак до наши дни, когато мнозина намират в него вдъхновение и практически съвети за своето минало, настояще и бъдеще. 

Просветените съвременни хора, използвайки символиката на друидската азбука на дърветата, могат да узнаят тайните на пророчествата също така успешно, както някога са го правили древните  адепти. 

Съставил: Мария Арабаджиева Издател: „МИРИАМ“

Печатница: МУЛТИПРИНТ ООД
Корична цена 20,00 лв. Kлубна цена 14,00 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *