Български автори,  Други

Вижте пророчествата на Нострадамус за 2020-а

25.12.2019т., от Marica.bg Източник: novotopoznanie.com взето от: https://www.marica.bg/svqt/vijte-prorochestvata-na-nostradamus-za-2020-a

Вижте пророчествата на Нострадамус за 2020-а

Големият феномен все още удивлява с верните си прогнози. Всяка изживяна година дава все повече и повече потвърждение на неговата сила в предсказанията, като към броя на изпълнените пророчества се добавят още няколко нови.

И това дава основание да се обръщаме с изключително внимание към прогнозите на Нострадамус за 2020 година. Така че нека се запознаем с тях.

Световните войни

От 2020 г. изследователите на Нострадамус свързват 27-ия катрен от 5-ти центурий. Преводът му от френски е следният:

Близо до Черно море от огън и меч. Персия изглежда ще превземе Требзонд. Слънцето ще трепери над Фарос и Митилин. Арабската кръв се смесва с вълните на Адриатическо море.
Това се тълкува доста ясно. Като опит на Иран (Персия) да нахлуе на територията на някои гръцки острови, както в Египет и Турция. Това ли ще се случи?

Теоретично всичко е възможно, тъй като ситуацията около Иран периодично ескалира и е невъзможно да се предвиди докъде може да стигне това напрежение.

Интересното е, че този стих не е единственият свързан с Иран. Има и друго. Това е 25-ият катрен от 5-ти центурий:

Войнственият арабски принц (по времето, когато те се обединяват) Слънце, Венера, Лъв. Ще падне от ударите на царството на Църквата от морето. Почти милион бягат към Персия, Византия и Египет ще бъдат превзети.
Това също описва ситуацията около Иран като точка на напрежение, което може да има тежки последици. Вярно е, че това тук се проявява самостоятелно. Същността на катрена е опитите на мюсюлманския свят да атакуват християнска страна, но те ще се провалят.

Важно е също така действията, описани в катрена, да бъдат разширени във времето: Експертите казват, че те ще се появят не само(и дори не толкова много) през 2020 г., но и през 2021 г.

В същото време Византия трябва да означава най-вероятно „мюсюлманския свят”, който в тази ситуация може да бъде представен от Турция, Иран и някои други страни.

Вероятно 23-я катрен на 2-ри центурий ще бъде приписан на следващата година. Преводът му звучи така:

В двореца ще започне лов на птици. Скоро след като принцът се появява там. Река ще се отдели от врага. Той ще бъде заловен отдалеч, като ще бъде безобиден изпод водата.
Този катрен е обвързан с трудните отношения на народите от арабския свят. Някъде ще бъде „заменена“ силата, която е използвана от недоброжелатели.

Решението на този проблем ще дойде отдалеч заради реката, която трябва да се разбира просто като „голяма вода“.

Някои могъщи сили, използвайки своите подводни военни кораби (или други средства), ще могат да неутрализират агресора и да върнат ситуацията в спокойно състояние.

Изследователите предполагат, че Русия ще се окаже такава сила въпреки, че няма пряко потвърждение за това в стиховете.

Религия

В близко бъдеще някои изследователи на наследството на Нострадамус включват 56-ия катрен от 2-ри центурий. Той говори за църковните дела или по-скоро за църковната криза:

Не всеки може да има чума и меч, но стоенето на върха на хълма ще завърши падането от небето с неговата мерзост. Игуменът, виждайки останките на кораба и разрухата, ще умре. Екипът му напразно ще се опита да се изкачи на скалата.
Смисълът на този стих е следният: църквата е престанала да бъде средство за постигане на царството небесно. Остават само външните, церемониални дейности. Главите на християнската църква вече не са светлините на духовността, защото те показват на света своето собствено падане в бездната на греха.

В църквата все по-рядко откриваме истински примери за святост. Разбира се в този случай е редно да говорим за европейското християнство, още повече, че Нострадамус използва думата „игумен“ в стиха, отнасящ се до Католическата църква.

Разбира се процесът на разлагане на институцията на Църквата няма да настъпи в рамките на 1 година, така че това прогнозиране ще започне да се изпълнява от 2020 г., но колко ще продължи не знаем.

Фактът, че няма да бъде избегнато разпадането на църквата, Нострадамус прогнозира съвсем категорично.

Политика

През 2020 г. може да очакваме важни събития. Има основание да се каже, че през този период няколко страни ще влязат в стабилен съюз (или поне ще започнат да го създават). Въпреки това става ясно кой ще се противопостави на тази съюз.

Седмият стих на шести центурий казва:

Норнегра, Дакия и островите на Великобритания. Шокиран, алармиран от обединените братя. Войски на вожда на романската кръв от галски език. Ще бъде задвижван обратно / задвижван в гората.
Има изрично указание за редица исторически територии, окупирани днес от скандинавците и по-специално норвежците (Норнерга), както и региона, в който Унгария, Украйна и бивша Югославия са разположени частично (Дакия).

Плюс това Нострадамус съвсем конкретно посочва Великобритания. Именно тези държави, характеризиращи се с висока степен на русофобия, ще бъдат „шокирани / разтревожени” от факта, че сега те са против мощна сила.“

Вероятно страховете им ще бъдат особено големи заради „лидера на романите“, който днес е Доналд Тръмп.

В него наистина можете да разпознаете Тръмп, чиято майка, както знаете е била шотландка (т.е. кръв от галски).

Очевидно Съединените щати няма да могат да се противопоставят на Русия и на техните съюзници съществено. Дори сделките зад кулисите ще бъдат по-силни от външната проява на политика. („те ще бъдат хвърлени в гората“).

Някой се оплаква, че прогнозите на Нострадамус за 2020 г. са малко. Простата логика от своя страна ни подсказва, че въз основа на общия брой на стиховете просто не може да се отделят много тълкувания за една конкретна година.

Следва простичък извод: светът все още ще е далеч от хармонията, но нашето място може да се окаже едно от най-малко засегнатите от бурните промени и събития, които предстои да се случат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *