Български автори,  Литература,  Митология

T. A. Барън „Мерлин: Изгубените години”

28.08.2012г., от https://lira.bg/archives/30318

https://s12emagst.akamaized.net/products/1784/1783161/images/res_d90f4890bc05d6b125c040c3c8e93792_full.jpg

В началото на септември /2012/ на българския книжен пазар ще излезе книгата „Мерлин: Изгубените години”. Фентъзито ще бъде публикувано от издателство „ ProBook”. Това е първата книга на американския писател T.A. Барън, която се превежда на български.

В нея писателят възражда старите келтски легенди за крал Артур, Моргана и рицаря Ланселот, за да създаде една завладяваща и четяща се на един дъх приказна история. Повествованието е фокусирано върху детските години на легендарния магьосник Мерлин. Под крилото на мистериозна жена, която се кълне, че е неговата майка, момчето без памет опознава света на келти и друиди. Но за да открие своята идентичност и тайната на собствената си сила, трябва да предприеме пътешествие до остров между небето и земята. Неговите жители му разкрият, че съдбата на това място и неговата собствена са мистериозно свързани, а той е орисан да стане най-великият магьосник на всички времена

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRk-Y_o3ZJMVHOc2ispuiV_xATT19pLDtbQwfGMz7btQTHV5I_w

Т.А. Барън отрасва в ранчо в Колорадо и пътува много като стипендиант на „Роудс”. Напук на мечтата му да стане писател никой не иска да публикува първия му роман. Присъединява се към бизнес предприятие, като в крайна сметка му става президент.

През 1989 г. изненадва партньорите си и се мести обратно в Колорадо, за да стане писател и природозащитник. Оттогава е написал над 20 романа, които се приемат от читателите ентусиазирано. Много от творбите му са се превърнали в международни бестселъри.

Печели наградата „Наутилус“, която се връчва на книги, вдъхновяващи един по-добър свят. Получава признание от Американската библиотечна асоциация и Международната читателска асоциация. През 2000 г. основава национална награда „Глория Барън” за млади хора, допринесли за общността си или за околната среда. Тя се връчва всяка година на 25 активни в обществото момчета и момичета.

Когато не пише или не изнася лекции, Т.А.Барън участва в множество комисии, включително в управлението на университета „Принстън”. Помогнал е за създаването на Принстънския институт за околната среда и Обществото за дивата природа, което му връчва най-високото отличие за защита на природата.

ОТЗИВИ
„Роман, пропит с вълшебство.“
„Ню Йорк  таймс”

„Изключително начало, едно увлекателно и дълбоко лично приключение.“
Лойд Аликзандър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *