Български автори,  Келтски свят,  Литература

Галите са отново тук, готови да тупат римски легионери

2013г., взето от: http://knigolandia.info/book-review/asteriks-1/

Жанр: Комикси, Хумор Издателство: Студио Арт Лайн
Автор: Рьоне Госини
Оригинално заглавие: Asterix the Gaul, 1959. Преводач: Венелин Пройков Корица: и рисунки Албер Юдерзо, мека Година: 2013 Страници: 48

Нека смехът започне отново! Култовата поредица за приключенията на Астерикс и Обеликс, която ни забавляваше през 90-те, ще бъде издавана отново. Рисунките на Албер Юдерзо и диалозите на неподражаемия Рьоне Госини са извор на огромно забавление, а пред нехайството и борбеността на галите римските легионери дори си забравят латинския.

Capture

В първото приключение римски шпионин прониква в галското селище и в резултат по-късно жрецът Панорамикс е отвлечен – подлата цел на римския пълководец е да използва отварата, за да се добере до властта в империята. Логично, Астерикс му отива на помощ (Обеликс е само страничен герой тук) и тупаникът над римляните е в кърпа вързан.

48 странички чист хумор и забавление, няма какво да говорим повече или да ви развивам пространни анализи колко ми е хубаво, че нещо забавно от детството ми е пак тук. Дано поредицата срещне добър читателски отклик, за да видим издадени колкото се може повече (а защо не всички?) от приключенията на галите.

Capture1

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *