Български автори,  Изкуство,  Келтски свят,  Традиции

Замъкът, в който всички искат да бъдат

10.08.2017г., взето от https://novinite.eu/zamakat-v-kojto-vsichki-iskat-da-badat/

https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201401/20140125.botxzgtheu.jpg

Замъкът Скибо се намира в Шотландия. Първоначално е кръстен  през X в. от неговите келтски обитатели. На техния език думата означава „приказна страна“. Те вярват, че той е дар от келтските феи. Сега е по-известен като замъка на Андрю Карнеги.

Когато той се връща у дома, след като е спечелил милионите си в Америка в качеството си на един от най-успешните индустриалци в света, той го нарича „земен рай“.

Карнеги изразходва внушителна сума, за да построи величествена резиденция върху развалините на порутения замък, създавайки изключително великолепен „дом за края на живота“.

Наскоро закупен от един американски предприемач, днес Скибо е отворил величествените си врати за привилегировани членове на голф-клуба „Карнеги“ и за външни гости, които могат да живеят като богаташи в една носталгична атмосфера на автентични мебели от XIX век.

Любезен персонал, облечен в карирани фустанели (къса, силно набрана пола от груб вълнен плат), шотландци и забавни традиции, като да бъдеш въвеждан в огромната, осветена от свещници зала за вечеря от самотен гайдар във вечерно облекло – това ви очаква в Скибо.

Друга привилегия е събуждане от звуците на разхождащ се под прозорците ви гайдар, както са били будени крал Едуард III, Ръдиард Киплинг, Джон Рокфелер и Мадона в нейния сватбен ден.

30 хил.  декара, с които разполага имението, са пълни с едър и пернат дивеч, а има и частно игрище за голф с 18 дупки, което е носител на награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *