Български автори,  История

Библията на Колбрин – сказание за Края

23.05.2018г., от BurgasNews , взето от: https://www.burgasnews.com/2018/05/23/%d0%b1%d0%b8%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%bd-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0/

https://www.burgasnews.com/wp-content/uploads/2018/02/Bibliata-na-Kolbrin.jpg

11

Известни са предсказанията на Нострадамус, Ванга и Месинг. Но малцина знаят за удивителния манускрит – Библията на Колбрин, който още 1500 г. преди Христа е предсказал много събития, случили се с човечеството до настоящия момент…

Според мнението на някои изследователи Библията на Колбрин е древен документ, предупреждаващ бъдещите поколения за наближаващи катастрофи. Трудно е да се каже от кого е била написана тази книга. Според една версия нейни автори са египетски учени и астролози. Съществуват много легенди, че именно древноегипетските жреци са владеели знания, които са пазели в тайна от целия свят.

За съжаление, до наши дни са достигнали само жалки останки от този тайнствен манускрипт, наречен впоследствие Библията на Колбрин. Запазени са само 11 части. Първите шест са древноегипетски текстове, написани още преди излизането на евреите от Египет. Останалите пет са създадени от келтски свещеници.

Как се е получила тази своеобразна творческа симбиоза?

Преди почти четири хиляди години учените мъже на могъща цивилизация написали манускрипт, който нарекли „Великата книга”. Той разказвал за напускането на Египет от евреите, което се случило приблизително по същото време. Освен това съдържал и описания на Великия потоп, при това с такива подробности, които не се споменават в Стария завет.

Ако си припомним страниците от класическата Библия, там Потопът се представя като Божие наказание заради греховете на човечеството. Колбринският манускрипт разказва за това събитие от гледна точка на науката. Тоест стихийното бедствие, стоварило се върху хората, се разразява не по волята на Всевишния, а в резултат на падането на космическо тяло на Земята – комета или метеорит.

Авторите на свитъка описват поетапно появата в небето на Разрушителя (или Опустошителя), който става причина за невиждани дотогава катастрофи с планетарен мащаб.

В откъс от текста на Библията на Колбрин се казва: „Разрушение и възсъздаване на Земята е имало не веднъж, а два пъти. По време на великото унищожение на Земята Бог направи дракона от небето. Драконът беше страшен и махаше с опашка, бълваше огън и велика катастрофа застигна човечеството. Тялото на дракона излъчваше яркочервено сияние, а зад опашката му имаше дим. Той бълваше пепел и нажежени камъни, гръм и мълнии, а моретата излязоха от бреговете си и се разляха навсякъде…”.

Именно така се описва в легендите на древните народи от Шумер и Вавилон знаменитата планета Нибиру. Споменаване за тайнствен небесен пришълец има и в Светото писание, където се разказва за „звездата Полин”, която направила водата „горчива и негодна за пиене”.

Съдейки по описанията на катастрофата в Библията на Колбрин, глобалният катаклизъм е настъпил заради падането на гигантски метеорит в Световния океан. Надигналата се вълна преминала по цялото земно кълбо. Или това е била „среща” на Земята с ледена комета.

Повече от хиляда години манускриптът се намирал в древен Египет, като очевидно играел определена роля в образованието на египетските жреци. След това заедно с финикийските мореплаватели достигнал до територията на древна Англия. Там свитъкът попаднал в ръцете на келтските жреци, които старателно изучили информацията в него. Не е ясно как са успели да разшифроват древноегипетските йероглифи, но е факт, че ръкописът е бил съхраняван като изключително ценна реликва.

С идването на християнството на Мъгливия Албион манускриптът се сдобива с нов дом в абатството Гластънбъри. То е широко известно в Англия с легендите, че там е погребан крал Артур със съпругата си, както и че библейският Йосиф Ариматейски е оставил на съхранение там Светия Граал, донесен от Йерусалим.

Естествено, съществуването на „Великата книга” се разглеждало като предизвикателство към католическата Библия – „единственото слово на Бога на Земята”. И освен това изложената във „Великата книга” история за създаването на Земята се смятала за богохулство.

Английският крал решил да унищожи бесовското издание и по негова заповед абатството, в което се съхранявал безценният манускрипт, било изгорено. В огъня пострадали или били унищожени много древни манускрипти от библиотеката на Гластънбъри. Голям брой безценни документи на миналото били изгубени, но свитъкът на Библията на Колбрин частично оцелял и бил запазен от келтите-калдианци.

Спасението му обаче дълго време се пазело в строга тайна. За изданието се разбрало едва в началото на ХVIII в., когато Библията била представена пред обществото.

Много интересен факт е, че авторите на Библията на Колбрин предсказват завръщането на небесния Разрушител. При това катастрофите, които той ще предизвика, могат напълно да унищожат нашата планета.

Ето само няколко цитата от древния ръкопис: „Сто и десет поколения трябва да отидат към Залеза. Ще има възходи и падения на царства. Хората ще летят във въздуха като птици и ще плуват в моретата като риби. Мъжете ще водят преговори помежду си за мир и това ще бъдат дни на лицемерие и измама. Жените ще са като мъжете и мъжете – като жените, човекът ще бъде играчка на страстта.

Народ от влъхви ще се издигне и ще падне и езикът му ще се забрави. Страна на законодатели ще управлява на земята и ще отиде в небитието. Те ще покорят четири четвърти от земята и ще говорят за мир, но ще носят война. Народ от търговци ще унищожи хората, вършещи чудеса, и това ще бъде негова победа.

Високият ще се бори с ниския, северът – с юга, изтока – със запада, светлината – с тъмнината. Хората ще са разделени на раси и децата им ще се раждат чужди сред тях. Брат ще се бори с брат си, мъж – с жена си. Бащите няма да учат синовете си, а синовете ще са своенравни. Жените ще станат обща собственост за мъжете и към тях няма да се отнасят с уважение. Мъжете ще притежават големи богатства, но ще са бедни духом.

Тогава в движението на Земята и Небесата ще се усети разтърсване, хората ще треперят от страх. И в това време ще се появи Предвестникът на гибелта.

Часът на Разрушителят е близко. Той ще се появи и планините ще се разцепят и ще изригват огън и пепел. Дърветата ще бъдат унищожени, водите ще погълнат цялата Земя, а морето ще закипи. Небесата ще горят в червено, а Земята ще бъде с цвета на мед”.

Повечето хора възприемат с усмивка подобни свидетелства от миналото. Но не правим ли голяма грешка, която може да ни струва скъпо в бъдеще? Времето ще покаже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *