Uncategorized,  Български автори

Радио Ватикана започва да излъчва бизнес реклами

10.08.2009г., автор: Нели Минчева, взето от: https://www.investor.bg/novini/261/a/radio-vatikana-zapochva-da-izlychva-biznes-reklami-85137/

http://www.predavatel.com/bg/world/vaticana.png

Решението е историческо, а мотивите са чисто финансови

Радио Ватикана промени следваната повече от 70 години политика и започна да излъчва бизнес реклами, съобщи БТА. Решението е историческо, а мотивите са чисто финансови.

Радиостанцията на Светия престол държи на своя утвърден имидж, който се основава на широкия международен обхват и на високите технологии, свързани с големи разходи.

Радио Ватикана е основано от Гулиелмо Маркони и официално открито на 12 февруари 1931 година от папа Пий Единадесети. В момента излъчва програми на 45 езика посредством сателити, земни предаватели и интернет.

Генерален директор на радиото е отец Федерико Ломбарди, който е директор на пресцентъра на Ватикана и говорител на папа Бенедикт Шестнадесети. Той направи изненадващото съобщение за промяната в политиката и го обясни с необходимостта да се компенсира хроничния дефицит в баланса на Радио Ватикана.

Набирането на търговска реклама е възложено на фирмата МАБК. Зад съкращението се крие твърде романтично и дори езическо название. В келтската митология кралица Маб е повелителка на феите и носителка на сънища и мечти.

Съвсем земни и материални са резултатите от кампанията. Пръв рекламодател на Радио Ватикана стана италианският електроенергиен колос Енел.

„Горди сме, че бяхме избрани за първите рекламодатели на радио, което е сред най-слушаните в света“, заяви президентът на Енел Пиеро Нюди.

Радио Ватикана ще излъчва до 27 септември /2009г./ реклами на компанията на пет езика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *