Български автори,  Музика

Канят ценители на акустичен концерт с келтска музика

09.03.2017г., автор: Дума, взето от: https://duma.bg/kanyat-tseniteli-na-akustichen-kontsert-s-keltska-muzika-n142074

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 1904-1_20170308.jpg
Лили Друмева-О`Райли и Костадин Ланджов

Ценители на келтската музика са поканени на акустичен концерт, който ще се състои на 11 март, /2017г. – забележка на блогъра/ събота, от 20 ч., в столичния клуб „Чайната“ (Tea House, ул. „Георги Бенковски“ 11). Лили Друмева-О`Райли – вокал, китара, цигулка и мандолина, и Костадин Ланджов – класическа и уестърн китара, ще представят новия си проект Celtic Dream. Музикантите обещават ирландски балади, нежен глас, виртуозни сола, звуци на различни инструменти и топла романтична атмосфера.

Костадин Ланджов е завършил класическа китара в НБУ и има богат репертоар с произведения на Антонио Вивалди, Фердинандо Карули, Джордж Филип Телеман, Астор Пиацола и др. Изнесъл е множество концерти в България и чужбина.

Увлича се по келтска, етно и уърлд музика. Свири на класическа и уестърн китара, като смесва различни инструментални техники. Преди две години издаде нов албум с авторски композиции – Acoustic Stories.

Лили Друмева – О’Райли е певица, мулти инструменталистка (китара, цигулка и мандолина) и композиторка в стиловете кънтри, блуграс, блус и суинг. През 1996г. основава група Lilly of the West. Музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка и печелят много награди.

Лили се увлича и по ирландските ритми и има огромен репертоар в този жанр. Нейният съпруг – Шон О’Райли, е ирландец от Дъблин и двамата често пребивават на острова.

Лили и Коста се срещат преди няколко години и установяват, че споделят страстта към акустичната музика и ирландския фолклор. След няколко репетиции и съставяне на репертоар двамата решават да направят съвместен концерт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *