Музика

Гайдарите Red Hot Chili Pipers ще покажат що е „келтски рок“ в НДК през май

26.02.2015г, , взето от: https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/02/26/2479658_gaidarite_red_hot_chili_pipers_shte_pokajat_shto_e/

https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_2479656.jpg
Официален плакат за концерта на групата
@организаторите

Шотландските гайдари Red Hot Chilli Pipers ще направят концерт с Валя Балканска по случай 20-ия юбилей на Салона на изкуствата в НДК на 11 май /2015г/ в Зала 1, съобщават организаторите от Националния дворец на културата.

Гайдарите, които са 19 на брой и свирят келтски рок, ще гостуват за първи път в България, а заедно с тях на сцената ще излязат Родопските гайдари на Валя Балканска.

Шотландците имат афинитет към рок музиката, затова в репертоара им са включени вечните хитове на AС/DС – Thunderstruck, и Deep Purple – Smoke on the water. Red Hot Chilli Pipers имат изненада и за ценителите на попа, за които са подготвили гайдарска интерпретация на хита от „Титаник“ на Селин Дион My Heart will Go On.

Традицията по надсвирването, характерна за българското народно творчество, също е част от музикалното шоу и в него ще се включат и българските, и шотландските гайдари.

Музикантите от Red Hot Chilli Pipers са били специални гости на личности като английската кралица, Пол Маккартни и Алекс Фъргюсън. Специфичният звук на гайдата е комбиниран с барабани, клавирни инструменти и китари, пишат музикантите в сайта си. Правят кавъри на Coldplay и Queen, а името им е закачка с името на известната американска рок група Red Hot Chilli Peppes.

Билетите се разпространяват в мрежата на „Тикетпро“ и са на цена между 30 и 60 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *