Български автори,  Символи

Символи: ПЕРО

25.11.2013г., взето от: http://crimsonprincessfairytales.blogspot.com/2013/11/blog-post_25.html

 (Снимка: Личен архив)

Перата са любим символ на повечето от нас. Те са леки, красиви, деликатни и е хубаво, ако видим перо, когато се разхождаме из природата, или дори по улицата, да си го вземем. Много често се смята за знак или подарък от природата или духовете.

Индианците носят пера, защото те символизират връзката им с Духа. Перата представляват силата на въздуха и вятъра и са знак за молитва. Индианците също отдават почит на пернатото слънце, или космоса, центърът на тяхното съществуване. 

В повечето случаи те символизират възнасянето и духовната еволюция към по-високо ниво. В келтските вярвания, перото се носи от друидите във формата на украсени с пера роби. Те използват робите в церемонии по инвокиране /призоваване/ на небесните богове и за придобиване на знание за небесното царство. 

(Снимка: Личен архив)

 
Египетската богиня на справедливостта Маат сравнява тежестта на сърцата на новопочиналите с тази на перце, за да определи дали душата е добра и достойна или не.

В Християнството, перата символизират добродетели. Три пера в християнството са превърнати в пръстени, представляващи щедрост, надежда и вяра. Те са били носени като знак за добродетелност, дори са се използвали като печати. Пръстенът се е потапял в горещия восък и след това се е запечатвало писмото – който е получел това писмо, е знаел, че го получава от добродетелен човек.

В сънищата перата означават пътуване или способност да се движим в живота си свободно. Бели пера в съня означават невинност или ново начало в духовен аспект. Пауновите пера пък са символ на гордост, а в по-обширен смисъл – на благородническо потекло и слава.

(Снимка: Личен архив)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *