Ритуали,  Традиции

Вълшебствата на друидите

09.12.2010, автор: melina881 взето от: http://colorsofmagic.net/index.php/mypages/index/0/519/751

https://i.dailymail.co.uk/1s/2019/08/14/11/17265414-7355837-image-a-27_1565778492782.jpg
Това е главата на „Друидка Хилда“, възстановена от Карен Флеминг /Karen Fleming/ от Университета в Дънди, Шотландия. Предполага се, че тя е живяла преди 2000 години в Stornoway on the Isle of Lewis, Шотландия и е умряла на 60 години.
източник https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7355837/Face-toothless-Iron-Age-elder-Hilda-Druid-revealed-stunning-reconstruction.htm

Вълшебното изкуство на древните келтски магьосници включвало в себе си владеене на тайните сили на стихиите – вода, огън, въздух и земя, а също и подчиняването на друида магическите структури, съдържащи се в животни, растения, метали и минерали.

https://i.pinimg.com/originals/2e/c5/53/2ec553e24e6fd48a9b50fd2ab6110fcb.jpg

Обединявайки ги всичките в една схема, магьосниците влияели по доста нестандартен начин върху душата, тялото и живота на човека, върху събития в неговата съдба и дори върху самата Съдба.

Друидите са били ненадминати повелители на уникалното магическо изкуство, наричано „руническа магия“. То било свързано със знаците и символите, дошли според легендите, от скандинавския бог Один. Работата с тях позволявала на келтските жреци да влияят върху пространството и времето.

Самите тези понятия при друидите доста се различавали от тези на други древни народи, а в тяхното възприятие за време и съдба се взимало предвид само бъдещето. Те го възприемали във вид на безкрайно бяло платно, върху, което са били извезани със златни нишки най-различните знаци и символи, означаващи съдби на хора, различни събитийни връзки и взаимовръзките между различни хора и техните съдби. Това е бил оптимален вариант на развитие на нещата.

Обаче реалният живот рядко съвпадал с тези правила и затова за всеки отделен човек също имало отделно платно. То показвало нещата такива каквито са и освен това давало най-вероятният вариант за тяхното по-нататъшно развитие. Сравнявайки оптималното и реалното, келтския маг правел изводите за характера на намесата и с помощта на златна /висша/ келтска магия вършел работа.

Имал и друг вариант на работа, в който промени се извършвали с ритуалите на зелена и лунна магия с използването на знаци, символи, клoнки на рaзлични дървета, метали и минерали. За ясновидство използвали руни, желъди, изворна водa, за магиите, носещи здраве, щастие, любов и т.н. – силата на Луната, дървета, звезди. Тоест, по интуитивен начин келтските магьосници работели с различните енерго-информационни структури на природата и магията, с двумерни проекции на многоизмерни структури във вид на графични знаци, въздействайки върху тях със своето поле, структурирано по необходимия начин. За да можем и ние да стигнем същото равнище, трябва да започнем със символите – прости на пръв поглед, обаче вместващи в себе си информация за на -важните неща във Вселената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *