Други

Ефикасно и бързо отслабване със солена вода (РЕЦЕПТА)

Пречиства организма и е подходящо допълнение и при режимно хранене

17.05.2018г. , взето от http://www.chernomore.bg/jivot/2018-05-17/efikasno-i-barzo-otslabvane-sas-solena-voda-retsepta

Може да направите едно много ефикасно прочистване на организма и отслабване със солена вода само за 6 дни.

Процедурата се прави по два дни седмично, в продължение на три седмици, като за предпочитане е това да се случва в почивните дни. Защо е необходимо да се спазва това?

Според мнозина изследователи в последните няколко години все по-голям става броят на хората, които отслабват, като първо пречистват тялото си от токсините, а след това започват да изгарят натрупаните мазнини. Вече се знае, че пречистеното от токсини тяло се сбогува много по-бързо с мазнините и излишните килограми.

Ефикасното прочистване на тялото и отслабване със солена вода е един метод за сбогуване с излишното тегло, които се радва на особена популярност, защото освен ефективен, е и изключително полезен.

Благодарение на пиенето на тази солена вода тялото се сбогува не само с мазнините, но и от отровите, водещи до редица заболявания.

Самият процес на детоксикация или отслабване се състои в приема на хладка вода, в която е добавено съответното количество сол. В това ефикасно отслабване със солена вода може да ползвате всякакъв вид сол по ваш вкус – морска, хималайска, келтска морска, каменна от Алпите, черна или пък със слабо съдържание на натрий, от която кръвното не се влияе.

Какво става когато естествена сол се добавя към филтрирана вода?

Положителните йони в солта обгръщат отрицателните йони на водните молекули и обратното. Това създава нова структура с електрически заряд, който лесно се абсорбира от тялото. Водата вече не е вода и солта вече не е сол.

Погълнат, електрическият заряд в разтвора взаимодейства с тялото и изпраща електрически сигнали между клетките и също така помага на бъбреците да поддържат баланса на течности в тялото.

Солената вода задейства слюнчените жлези в устата, освобождавайки амилаза. Тази първа стъпка в храносмилателния процес е изключително важна. В стомаха натуралната сол стимулира пикочната киселина и храносмилащ протеините ензим, които заедно спомагат за разграждането на храната. Тя също стимулира секреции в чревния тракт и в черния дроб, които спомагат храносмилането. Редовното консумиране на соли спомага редовното изхождане и също така повишава усвояването на хранителните вещества.

Пропорциите са на литър вода да разтворите до 2 чаени лъжици сол, за да получите солена вода. Половината от нея се пие сутрин преди закуска, а останалата – по чаша през 20 минути. Трябва се има предвид, че тя преминава през тялото бързо, поради което често ще се налага да посещавате тоалетната. Затова е добре това прочистване и отслабване със солена вода да бъде направено през почивните дни.

ВНИМАНИЕ: Към това пречистване със солена вода трябва да внимават хора, които страдат от бъбречни и сърдечно-съдови болести. Най-добре е първо да говорят с лекуващия лекар или въобще да се откажат от тази процедура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *