Uncategorized

Древен лъч на смъртта остава загадка на учени и изследователи

https://media.gettyimages.com/photos/lightning-over-castle-in-a-storm-picture-id667859429?s=2048x2048

04.07.2018 от Новото познание

https://novotopoznanie.com/dreven-lach-na-smartta-ostava-zagadka-za-ucheni-i-izsledovateli/

Вероятно най-известният древен „лъч на смъртта“ е бил този, който е построен от гръцкия изобретател Архимед.

Той успял да създаде гигантско огледало, параболичен диск, фокусирал слънчевите лъчи върху корабите и ги подпалил.

Но как Архимед е измислил такова страшно оръжие, толкова изпреварило времето си ? Учените предполагат, че той може да е получил вдъхновение от гръцките митове, написани близо 600 години преди битката при Сиракуза.

Митовете, които разказвали за богове, които размахвали космически оръжия с невероятна разрушителна сила. Тези митове може да са вдъхновени от представители на неземни цивилизации, споделили свръхтехнология със земните жители.

Ако оръжия, като „лъча на смъртта“, са били използвани в древността, дали за тях има някакви материални доказателства ? Изследователите твърдят, че отговорът на този въпрос може би е да.

Разпръснати из шотландската провинция, могат да бъдат намерени множество древни руини. Много са били укрепления или други заграждения, датиращи от хиляди години.

Забележителното е, че те изглежда са били подложени на огън и топлина, толкова силни, че са превърнали каменните структури в стъкло. Това е процес, известен в науката като витрификация.

Това са каменни сгради, в които анализа на външната им повърхност стига до извода, че те са били нагряти до над 1000 градуса по Целзий.

Според една келтска легенда, някога там е имало бог на име Луг, известен също като Блестящия, Бога на Слънцето и на войната.

Подобно на гръцкия бог Зевс, Луг притежавал могъщо магическо копие, за разлика от гръмотевиците на гръцкия си колега.

Когато битката наближала, Луг изваждал копието си и то изревавало, а от него излизали огнени проблясъци и разкъсвало редиците на врага, неуморно за убийства и сеч.

Било е удивително оръжие. Как иначе да си обясним многото витрифицирани крепости, където повърхността на камъка е гладка като стъкло ?

Вероятно с напредването на технологията ние ще се доближим не само към собственото си бъдеще.

Но и към преоткриване на миналото ми, за едно повторно свързване с нашите извънземни предци.

НП/АЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *