Символи,  Традиции

Любовни магийки

18.01.2015г., автор Теодора Славова взето от:

https://momichetata.com/momicheshki-taini/lyubovni-magijki

Любовни магийки

Има различни начини да привлечеш любовта. Да, именно любовта, а не мъжете по принцип, защото за какво са ни орди от мъже, ако никой от тях не кара погледа ни да блести?

Първият е да носиш любовта в себе си. Любовта привлича любов и това, макар и клише, е доказан факт. Именно поради тази причина влюбените и щастливи жени са като магнит за мъжете.

Вторият е да бъдеш уверена в себе си. Увереността означава себехаресване, а когато с очи казваш на някого „Аз съм красива и специална“, той със сигурност ще ти повярва.

Третият е да се поддържаш добра физическа и психическа форма. Един приятел ми беше казал, че една жена има истински проблем, когато спре да се гримира и да пие вино. Разбирате идеята, нали? Грижата за тялото и душата, дребните удоволствия, онези неща, които ни изпълват с позитивни усещания и самочувствие… Малко червило на устните, лек джогинг в парка и чаша розе преди лягане.

Много древни учения и философии вярват, че има и символи, заредени със силна енергия, които привличат любовта. Моят най-любим е

келтското сърце.

Символът на келтското сърце е ин и ян на любовта. За съжаление келтите не са оставили писмени инструкции как действа и какво точно означава, но посланието е очевидно. Когато за първи път видях този символ, бях изумена от красотата, съвършенството и яснотата на смисъла му. Мъжката и женската любов, вплетени в едно цяло, от което се ражда още любов и цялата тази плетеница наподобява Началото – Цветето на живота.

Има различни видове келтско сърце и всяко има свой нюанс, но градивната сила на любовта е във всички тях. Можете да си поръчате колие или тениска с този символ или да го купите онлайн от чужбина. Можете и сами да си направите възел „келтско сърце“ у дома и да го носите като гривна. Има много видеоклипове как става това. Като аксесоар или не, магията на келтското сърце, безспорно, е красива.

Розов кварц

Розовият кварц e с нежен розов цвят и е известен като „камъка на любовта“. Това е символ на женското начало. Твърди се, че вибрира любов. Неговата древна сила се свързва с египетската богиня Изида, която търкала лицето си розов кварц и така запазвала младостта си. Когато е под формата на сърце или роза, розовият кварц привлича любов.

Моето сърце от розов кварц ме намери на един пазар в Дубай. Мистериозна индийска жена, облечена в златно сари, го сложи на ръката ми под формата на гривна, докато аз се ровех в някакви джунджурии. Нищо не каза, само се усмихна. Нямаше как да не го купя.

Реших да експериментирам и го носих около месец. Бях на крачка да получа годежен пръстен. Това е истина и изобщо не се шегувам!

Тогава аз не направих своята крачка, но запазих камъка. Него можете да купите от почти всеки специализиран сайт или магазин. И не забравяйте да е във формата на сърце или роза.

Агапантусът

или нилската лилия, е цветето, което носи и закриля любовта. То е символ и на чистотата. Името му е съставено от гръцките „агапи“ – любов и „антос“ – цвете, но в произхода му няма нищо гръцко или свързано с река Нил. Естествената му среда е нос Добра надежда в Южна Африка.

Има мит, според който нилската лилия е любимото цвете на богинята Венера и друга легенда, която разказва за абисинската красавица Агапе, убита от съплеменниците си, след като приела християнската вяра. На мястото, на което намерила смъртта си, израснал именно агапантус.

Цветето се отглежда лесно в домашни условия и би било прекрасна част от дома или градината ви.

Мантра на любовта

Повтаряйте след мен: “Ра-ма-да-са-сан-сей-со-хънг” (Ra Ma Da Sa San Say So Hung). Това е мощна индийска мантра за усилване на вибрациите на любовта. В превод означава: Ra – Слънце, Ma – Луна, Da – Земя, Sa – безкрайност на липсата на Аз, San Say – абсолютна безкрайност, So – лично усещане за сливане и идентичност, Hung – безкрайна вибрация и реалност.

Тази, както и всяка мантра, има лечебни свойства. Тя изчиства тялото от токсините на страха, тъгата, отчаянието и гнева, за да отвори място на енергията на любовта. Какво по-хубаво начало на деня от една кратка медитация? Намасте! И за финал – най-важният любовен „ритуал“: отърсете се от обсебващото търсене, откопчете се от нуждата на ума и оставете любовта да пърха около вас и във вас като пеперуда. Защото, както пее прекрасната Дайдо, „няма любов без свобода и няма свобода без любов“.

АВТОРЪТ Теодора Славова

Теди е експериментаторка. Предимно със себе си и със собствената си гледна точка и разбирания, родена е в София, но приемаща себе си като момиче от Европа. Обича да пътува, да „сменя пейзажа“, да общува или просто да си върви по улицата с музика в ушите. Вярва, че всяка грешка е опит, всеки ден е училище, че носим щастието в себе си, понякога сами сме най-големите си врагове, и че кога…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *