Български автори,  Татуировки

Татуировки. Келтски модели и тяхното значение

взето от:

https://petelawrieblog.com/bg/moda/69279-tatuirovki-keltskie-uzory-i-ih-znachenie.html

Келтските модели не оставят никой безразличен. Те очароват, привличат и вдъхновяват. Във всяка илюстрация, преплитането на линиите е толкова очарователно, че е просто невъзможно да се откъснат.

татуировки келтски модели

Първоначално татуировката е направена само за войниците. В нея се преплитат вярванията на келтите, тяхната митология. Но основното нещо, което отличава тези рисунки, е символизмът. Те се опитаха чрез символите да предадат колкото се може повече информация на външния свят. Днес е времето, когато много татуировки са толкова популярни. Келтските модели се считат за най-красивите и необичайни модели за украсяване на телата. И ако по-рано те бяха строго черни, сега такъв модел може да бъде направен във всеки цвят, който желаете.

Татуировки за мъже. Келтски модел и неговото значение

татуировки за мъже келтски модел

Днес такъв модел може да се намери главно върху тялото на младите хора. Това е друг начин на изразяване. Сега повечето от мъжете и жените, преди да започнат да рисуват тялото, научат значението на снимките. Това е особено важно по отношение на келтската татуировка, чиято снимка може да се намери във всеки салон. Какво наистина означава тази картина?

Келтски възел

Това означава сливане на два пътя в живота на човека. Духовният свят става неразделна част от светското съществуване. Тази рисунка няма начало или край. Това е един вид символ на безкрайността. Ако решите да направите триъгълен възел, тогава знайте: в него духът, тялото и умът са обединени в едно цяло. Понякога обаче тази рисунка се счита за единството на Отца, Сина и Святия Дух. Но келтите едва ли са били християни. Между другото, келтският възел никога не се е променил през цялото му съществуване. Това било неприемливо – вярваше се, че е бил изпратен от боговете.

Келтски кръст

татуировки келтски модел снимки

Единственият знак, в който е обединено християнство и езичество. Разбира се, това заключение беше направено в наше време. Но ако решите да изберете келтски модели като татуировка, не забравяйте, че кръстът означава четири елемента, четири страни на света. Това символизира, че сте склонни към непрекъснато самоусъвършенстване, чиито граници са безкрайни.

Келтска гривна

Тази рисунка също е доста интересна. Вярно е, че често се прави от момичета. Тя означава лоялност, вечна любов и вярно приятелство. Този символ е изобразен като сърце с корона отгоре, държана от две ръце. Те обвиват китката на потребителя.

Какво означават татуировките: келтски модели

Повечето от тези рисунки са считани за очарователни. Това не е изненадващо, защото те са много близки до природата и всичко това е мистериозно. Ето защо келтските дизайни защитават хората от злото око, болести и магия отвън. Ако фигурата е силуета на животно, се вярваше, че човекът е по-близо до природата. В края на краищата, всички зверове на народи имат символика. При келтите кучето носи късмет, бикът – силата, конят дари собственика с красота и жизненост, змията прави своя притежателя си по-мъдър, по-честен и по-здрав. Така беше в древни времена, но днес тайнствените линии на келтския модел привличат не по-малко хора. Всеки иска да се присъедини към тайната и да получи истински амулет за цял живот. Така че знайте, ако изберете татуировки за себе си, келтски модели са точно това, от което се нуждаете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *