Друиди,  Традиции

Келтска магия: използвайте силата на дърветата, за да привлечете здравето, любовта и късмета

13.11.2015г., Публикувано от m.atanasova взето от:

http://po-krasivi.net/45855/keltska-magiya-izpolzvajte-silata-na-darvetata-za-da-privlechete-zdraveto-lyubovta-i-kasmeta.html

Друидизмът е една от най-загадъчните древни религиозни и магически системи, за която са запазени твърде малко писмени сведения

друиди

Нищо чудно, като се има предвид, че знанията на келтите са се предавали устно. Трите степени в духовната им йерархия са бардове, евбаги и друиди.

На друидите принадлежи висшата власт, те са пазители на тайното учение, върховни ръководители и духовни учители. Друидите се занимават и с възпитанието на момчетата, сред които след двадесетгодишно обучение избират най-достойните, с които да попълнят своите редици.

Служителите на външния култ се наричат евбаги. Те изпълняват обредите, извършват жертвоприношенията, занимават се с гадания, понякога изпълняват ролята на съдии.

Третото звено на великото братство са бардовете – поети певци, съхраняващи вековната мъдрост в поетична форма и носещи на света истината. Бардовете вдъхновяват героите в битки и възпяват подвизите на легендарните фигури на келтския епос. Те се ползват с огромната любов и уважение на обикновените хора. Известно е, че много крале с гордост са носели званието бард.

В своите ритуали друидите принасяли и кървави жертви, но ние, като цивилизовани хора, ще се ограничим само с онези средства от магията им, които няма да ни обременят с мъките на съвестта. Ще ви разкажем как да използвате силата на дърветата за постигане на различни цели. Не пропускайте възможността да направите живота си по-лек и приятен, като използвате многовековния опит на келтските жреци…

ЛЮБОВ И БРАК

При друидите глогът е символ на ограниченията на любовта, и по-конкретно на грешната, тайната любов. На младежите и девойките се забранявало да се целуват, докато не цъфне глогът и не започне периодът на сватбите. Затова пък към семейните глогът е изключително благосклонен. За да бъде бракът ви траен и щастлив, поставете клонче глог в спалнята си или редом с мястото, което смятате за семейно ложе. Ако ви провърви и клончето пусне коренчета, засадете го и се грижете за него. Това ще бъде вашето семейно дърво и амулет. При това клончето, което пусне корени, обещава дълъг и щастлив брак.

Главното дърво за привличане на любов и семейно щастие е ябълката. Ако не сте семейни, донесете в дома си ябълково клонче и го сложете там, където прекарвате най-много време. Разговаряйте с него, докосвайте го, визуализирайте своето желание. Ако близо до дома ви расте ябълка, можете да не отчупвате клонче, а да контактувате със самото дърво, което дори е за предпочитане. И не е задължително да оповестявате на всеослушание своите желания – достатъчен е и вътрешният монолог.

ПАРИ И КАРИЕРА

За привличане на материални блага използвайте чемшир. Достатъчно е малко клонче, което можете да носите и в портфейла си, където държите едрите банкноти.

За успех в кариерата ще ви послужи и клонче от ясен. Сложете го до работното си място – можете да го залепите със скоч под бюрото си. Ако работата ви е свързана с постоянно пътуване, носете го със себе си.

ЗДРАВЕ

За да подобрите самочувствието си, използвайте бреза. В никакъв случай обаче не заменяйте цивилизованото лечение с брезовото клонче. То служи единствено за да усили традиционната медицина. С помощта на бреза може да лекува само опитен знахар. Отрежете клонче бреза, изгорете го в жарава, а пепелта разпръснете на вятъра, но така, че да не попадне върху вас.

СИЛА И МЪДРОСТ

Клонче от дъб се поставя във вода и се държи там, където най-често ви се иска да заплачете.

ЗА ХАРМОНИЯ

За да се сдобиете с душевно равновесие и хармония със заобикалящия ви свят, е достатъчно само да намерите СВОЕТО дърво. При това не е задължително то да ви съответства по хороскопа на друидите или по китайския хороскоп. Просто редовно се разхождайте в близкия парк и внимателно се вслушвайте, докато преминавате покрай дадено дърво. При приближаването до своето дърво ще усетите умиротворение, ще ви се повдигне настроението, ще ви стане топло и спокойно на душата. Когато минавате покрай своето дърво, постойте до него, а най-добре е да го прегърнете, да му разкажете какво ви тревожи. И веднага ще ви олекне.

Има и друг стар келтски начин да снемете негатива и да се подхраните с положителна енергия при „общуване“ с дървета. Всички дървета се делят на вампири и донори, т.е. такива, които отнемат негатив и които ни дават положителна енергия. Ето някои от тях. Донори: бреза, дъб, клен, бор; вампири: трепетлика, топола, люляк, липа. Ако решите да прибегнете до този метод на отдаване или получаване на енергия, помнете, че „сеансът“ трябва да е с продължителност не повече от 10 минути, иначе ефектът ще е обратен.

И още: ако ВАШЕТО дърво се отнася към вампирите, не се тревожете – значи на този етап имате нужда именно да се избавите от нещо негативно, а не да получите положителна енергия. Това би трябвало да послужи за сигнал, че редом с вас се намира човек, който въздейства отрицателно на енергетиката ви или чрез магически действия се опитва да ви манипулира. Постарайте се да го откриете и да се избавите от натрапчивото му присъствие.

ПРИВЛИЧАНЕ НА УСПЕХА

За да не ви подминава успехът, използвайте сандалово дърво. В индийските магазинчета можете да си купите фигурки на слонове от това ароматно дърво. Носете ги със себе си и успехът ще ви съпътства навсякъде.

ЗАШИТА ОТ ЗЛИ ДУХОВЕ

Направете венец от брезови клонки и го окачете над входната врата – нито една нечиста сила няма да се промъкне в дома ви. А и хората с нечисти помисли ще го заобикалят.

Можете да защитите себе си и дома си от зли духове с помощта на плодове офика. Смята се, че човек, който има лоши мисли или намерения спрямо вас, ще се държи неспокойно, ако редом с него има гроздове офика. За да е амулетът целогодишен, изсушете плодовете и ги използвайте за декоративни композиции.

ЗАШИТА ОТ ЕНЕРГИЕН ВАМПИР

Трепетликата е прекрасен амулет против силите на злото, фигурка, направена от това. дърво, анулира магиите и защитава от опитите на нечисти сили да живеят за сметка на вашата енергия. Можете да си направите човече, а можете и просто да закачите парче трепетлика на ключодържателя си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *