Изкуство,  Символи

Как да нарисуваме ръчно Безкрайната Плетеница ?

взето от:

http://www.fogweaver.com/Articles/EndlessKnot/EndlessHand.html

превод: Сурен Исраилян, 07.10.2019

Това упътване ще ви помогне да си направите една Безкрайна /Вечна/ Плетеница, ръчно и точно „изплетена“, без задрасквания.

Нарисувайте мрежа от точки 10/10 броя по диагонал, без 4-те точки отляво и отдясно /виж на рисунката, посочени в сиво/. Сивите точки няма да се използват при създаване на Безкрайната Плетеница.
Разстоянието между двете съседни точки се нарича сегмент.

От горния връх на диагонала надолу съединете три сегмента в линия, пропуснете един сегмент и пак повторете. Повторете същото с долната част на диагонала. Тази рамка ще бъде външната граница на Безкрайната Плетеница.

Започвайки отдолу, от лявата страна съединете в линия 4 сегмента, така че да отиват към центъра на мрежата. Пропуснете един сегмент и нарисувайте линия от още 3 сегмента, за да ви остане само 1 сегмент до края на мрежата.  Повтаряйте същото по часовниковата стрелка с най-близката линия, пропускайки само сивите полета.

От останалите свободни външни линии нарисувайте в следния ред, започвайки отгоре: съединете два сегмента, пропуснете един, после съединете четири сегмента, пак пропуснете един и накрая начертайте само върху един сегмент. Вашата Безкрайна Плетеница е почти готова.

Завършете Плетеницата, като начертайте по две линии около един сегмент в горното и долното квадратче и само по една линия в страничните квадратчета. По този начин вашия възел е „изплетен“.

С тази фигура можете да направите безброй варианти. Ето няколко примера, взети от  CafePress.com/fogweaver които стават за бродерия или друго предназначение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *