Uncategorized

Традиционна Келтска прическа „Келтският възел“

Какво да правим с косата си ? Келтски възел частично повдигната коса 

Автор: Ulrika Edler         преводач: Сурен Исраилян 20.03.2017г.

http://www.more.com/beauty/hair/updo-hairstyles/hair-how-celtic-knot-half-updo

Защо да връзвате косата назад с обикновена фиба, когато можете ефектно да я закрепите в страхотен Келтски възел ?  Вижте, колко просто можете да си направите тази прическа.

Техниката на Келтския възел е подходяща за много различни поводи – вие можете да го носите както с права коса, както е показано тук или с леко накъдрена за по-романтичен вид. Аз смятам да си го направя за сватба, на която съм поканена през лятото, защото смятам, че това перфектната комбинация да изглеждаш по-официално, без да променяш собствения си стил. Макар това е доста по-лесно отколкото изглежда, хубаво е да тренирате няколко пъти. Сигурна съм, че ще се справите !

1. Отделете по един кичур от двете страни, достатъчно дълги за да се направи възел.
2. Направете „примка“ с единия кичур

3. Отделете другия кичур и го преместете над първия   

4. Мушнете кичура под примката.

5. А сега преместете кичура чрез примката както е показано на рисунката. 
6. И преместете го под примката на другата страна.

7. Отново мушнете кичура през примката, както е дадено на рисунката.
8. Стегнете краищата на двата кичура и ще видите как се оформя Келтският възел. Наместете го, ако искате да изглежда по-обемен. Ако имате по-къса коса или не сте сигурна дали ще се запази до края на деня, сложете фиба. 

И ето, вече имате страхотната прическа „Келтски възел“, за която хората ще питат: „Как го направи ?“  Пробвайте още днес !    Показвам отново процедурата стъпка по стъпка: 

За повече идеи в прическите и предложения от Улрика, посетете Yet Another Beauty Site

Улрика Едлер е създател на сайта Yet Another Beauty Site, за красотата и модата, със страст към косата ! В качеството си на професионален гримьор, моден стилист и обучаващ фризьорите, тя обича да споделя някои похвати и трикове и прави обучения стъпка по стъпка. В повечето случаи обучава върху собствената си коса, но понякога включва сладката си дъщеря като модел за детски прически !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *