Uncategorized

НАЧАЛО

Добре дошли в моя блог „Келтски Клуб“ – територията на любителите на келтската култура.

Защо точно „Келтски Клуб“ ?

Защото искренно се надявам да Ви „запаля“ на келтска тема и мечтая да създадем заедно една келтска общност в България, след поне 23 века пауза …

Аз съм запален от почти 10 години, и макар че съм арменец много се кефя от традициите, игрите, кухнята и дори начина на живот на няколкостотин племена в Европа, които сега наричаме с едно име – келти.

Имах шанса да посетя някои „келтски“ държави и обичам да превеждам статии от английски и руски език по тази тема, които ще публикувам тук в най-скоро време.

Преди 10 години инициирах създаването на неправителствена организация с име Сдружение „Келтско наследство“, което съществува и до днес и празнува невероятните келтски празници осем пъти годишно. Нашата организация е на www.celtic-society.com и има профил във Фейсбук на https://www.facebook.com/groups/281235722077/

Имаме и доста приятели в Европа и на Балканите, запалени на келтската тема. Някои от тях правят фестивали, други келтски селища – ще Ви информирам за техните събития, за да можете, ако желаете, да посетите всичко келтско, което е направено и възстановено в последните 20-30 години.

Подготвяме и наши собствени келтски прояви, така че понякога ще съм доста ангажиран, но смятам да бъда активен тук – поне 1-2 пъти седмично.

И така, да започваме !

Келтски поздрави

Сурен Исраилян

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *