Изкуство,  Символи,  Татуировки

Келтски символ на майчинството

автор: Yigal Ben Efraim превод: Сурен Исраилян, 20.05.2022г., взето от:

https://www.symbols.com/symbol/the-celtic-motherhood-knot

Келтските възли, наречени Icovellavna, заедно със стилизирани графични изображения, са били използвани широко за декорация в келтския стил на островното изкуство. Тези възли са най-известни с това, че са били адаптирани за използване в орнаментите на християнските паметници и ръкописи, като Евангелието на Св. Тейло от 8-ми век/St. Teilo Gospels, Книгата на Келс/the Book of Kells и Евангелието от Линдисфарн/the Lindisfarne Gospels. Възлите са без начало и край, а някои от тях са били взети от тъкане на кошници.

Келтският възел на майчинството е стилизиран възел на Светата троица, изобразяващ прегръдка на родител и дете. Той символизира Мадоната с детето. В комбинация с келтски възел „Трикветра“, това е истинско доказателство за трайната връзка между майката, нейното дете, вярата и тяхното келтско наследство.

Символът на келтското майчинство изглежда като 2 сърца, направени на възел. Едното сърце е по-ниско от първото сърце и двете сърца са преплетени в непрекъснат възел.

За да добавите деца към символа на келтското майчинство, сложете точка за всяко дете. Тези точки могат да бъдат поставени навсякъде вътре или извън символа на майчинството.

Татуировката „Келтски възел на майчинството“ /Celtic Motherhood Knot, наричана още „Келтския майчин възел“/Celtic Mother’s Knot, има две сърца, които са преплетени във възел, без начало и край. Това означава, че вечната връзка на майка и дете е най-добрият начин за живот, според келтите или ирландците.

снимка: https://www.spreadshirt.com/shop/design/celtic+symbols+celtic+motherhood+knot+funny+gift+posters-D5ef51a941cbf3a67d4215871?sellable=5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *