История,  Литература

Дейвид Хатчър Чайлдрес. Тайната на Христофор Колумб – откъс

Тамплиерският флот и откриването на Америка

взето от/

http://chitanka.info/text/42696/48

Оригинално заглавие Pirates and Lost Templar Fleet, 2003 (Пълни авторски права)Превод от английски Петко Вълков, 2011 (Пълни авторски права

Корица

Тамплиерската връзка

Фактът, че Колумб е бил нещо повече от това, което се знае за него, напълно съвпада със странната тенденция на активиране на мореплаването в Европа и Средиземно море след изчезването на тамплиерския флот.

Широките му познания в различни сфери на дейност през онази епоха му дават възможност да се среща с всякакви хора. Очевидният му еврейски произход и познанията за презокеанския свят навеждат на мисълта, че е бил свързан със съюзниците на тамплиерите в Португалия и Испания.

Нека затворим за малко очи и да си представим корабите „Нини“, „Пинта“ и „Санта Мария“, които сме виждали в учебниците по история. Спомняте ли си квадратните платна? Спомняте ли си, че са бели, с червен кръст в средата? Такива са корабите на португалските рицари на Христа, наследниците на тамплиерите.

Майкъл Брадли отбелязва, че Колумб е бил със сини очи, светла кожа и светла коса. Разбира се, външният вид невинаги означава нещо, но този тен не е естествен за сефарадите, които пристигат на Иберийския полуостров от Палестина. Някои твърдят, че като дете Колумб е бил светлорус, а когато е възмъжал, е станал съвсем риж.[1]

Ако външният вид все пак означава нещо, при Колумб той подсказва келтско или нордическо генетично наследство, а не южноевропейско. Би могъл да произхожда от келтите в Пиренеите или в Бретан и Анжу, където викингските нашествия от VIII до XI век оставят доста нордически поколения.

Или би могъл да произхожда от Сицилия, завладяна от норвежкия крал Роджър (1130 1154), който пристига там с множество свои сънародници васали и благородници. Или пък е бил от Майорка, където също има аристокрация с нордическа външност, появила се, след като наследниците на Роджър завладели и този остров.

В кореспонденцията си с Брадли английският историк Майкъл Бейджънт, съавтор на „Светата кръв и Свещеният Граал“[2], споделя убеждението си, че Колумб е роден на Майорка, където точно зад тамплиерския замък в Палма се намира кварталът, в който тогава са живели картографи, събрани от цял свят. Дали това не се дължи на тамплиерско влияние на острова?

След известно време случайните съвпадения се превръщат във вероятни възможности. Освен това има и безспорни факти, които накрая са изяснени. Така че, ако се върнем към въпросите в началото на главата, отговорите по-скоро са положителни.

Пристигането на Колумб в Новия свят.

Бележки

[1] Holy Grail across the Atlantic, Michael Bradley, Hounslow Press, Willowdale, Ontario, 1988. 

[2] El enigma sagrado, Michael Baigent, Richard Leigh y Henry Lincoln, Ediciones Martínez Roca, Madrid, 2001. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *