Други,  Традиции

Перфектните сандали според формата на стъпалото

03.08.2017г., Текст: Fashion Inside Снимки: Press взето от:


Звучи невероятно, но е факт: дължината на пръстите на краката издават какъв е произходът ни. В Европа са познати три вида стъпала: египетско, римско и гръцко, а по-рядко формата и дължината на пръстите на краката говорят за келтски произход.

Верни на любопитството си открихме какво издава формата на стъпалото ни и кои са перфектните сандали за него.



Египетско стъпало

То е най-разпространено в Европа и се отличава с особено изразителен палец. Останалите пръсти са по-къси и по-малко или повече хармонично подредени в редицата.

Близо 50 процента от европейците са с този вид стъпало, затова и повечето обувки са създадени според този стандарт. Внимание: островърхите сандали не са особено подходящи за стъпалото ви, тъй като винаги изглеждат прекалено малки и неудобни.





Римско стъпало

При римското стъпало палецът, вторият и третият пръст на крака се с еднаква дължина. Благодарение на тази подредба то изглежда леко квадратно и изисква по-широки в предната си част обувки, за да бъдат удобни.

В Европа всеки десети човек е с такова стъпало и има проблем с намирането на перфектните обувки. Малък съвет: правоъгълните подметки са не само модерни, но и осигуряват достатъчно свободно пространство за стъпалата ви.





Гръцко стъпало

Всеки трети европеец е с такава форма на стъпалото. То се отличава с по-дълъг втори пръст на крака, който е силно изразен спрямо палеца. Според гръцката митология богините имали точно такива стъпала. Затова често пъти можете да го откриете пресъздадено върху гръцките статуи. Най-подходящите сандали за този тип стъпало са със заоблена подметка. По този начин се избягва възможността по-дългият пръст да стърчи силно напред.





Келтско стъпало

Келтската форма на стъпалото се открива предимно при жителите на Северна Европа. При него вторият пръст е най-дълъг, а палецът и третият пръст, както и двата най-малки са с еднаква дължина. Хората с такова стъпало е добре да избират обувки с широка и леко заоблена подметка.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *