Български автори,  Музика,  Традиции

Арфов „Концерт на възглавници”

От Първите седем 01.04.2015г., взето от:

http://purvite7.bg/arfov-kontsert-na-vzglavnitsi/

Аристократични, изтънчени и романтични инструменти ще бъдат главните герои в предстоящия Арфов „Концерт на възглавници“. Любовта към древната келтска арфа и съвременната педална арфа се срещат в дуото на световноизвестната арфистка Даяна Роуан и арфистката на Софийска Филхармония Весела Тричкова.

Изпълнителките са подготвили многообразна програма, която ще ни потопи в свят на релаксация, размисъл и жизненост! Ще чуем творби на новатора в арфовата музика Карлос Салседо “Танго и Румба”, уникална версия на Канон от Пахелбел, както и произведения от келтските земи, Близкия изток, старинна музика, оригинали и импровизации.

Възглавници, цветни моливи и специални музикални листове, вкусни био продукти от Мататама ще съберат своите почитатели в Галерия Моdo в Лозенец.

Досега в „Концерти на възглавници“ са представяни роял, цигулка, виола, виолончело, контрабас, обой, саксофон, флейта и ударни инструменти. Специфичното за този формат събития е че не ограничава възрастово публиката и поставя акцент върху класическата музика.

„Концерти на възглавници“ е съвместен проект на развиващите занимания „Бебешка музика” и Галерия Моdo.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *