Други,  Изкуство,  Оръжия

Галски бойци – Gaul Warriors 1st. – 2nd Cen. BC

Комплект фигури

взето от: https://www.hobby.store.bg/p135188/galski-bojci-gaul-warriors-1st-2nd-cen-bc-komplekt-figuri.html

Цена:  15.00 лв.

Цена за доставка за гр. София – 2.90 лв.
Безплатна доставка за София при поръчка над 50 лв.
За цена и срок извън гр. София кликни тук.
Този макет може да бъде доставен в дните:
Вторник 31-03-2020 г., Сряда 01-04-2020 г. или
Четвъртък 02-04-2020 г.

Този макет може да бъде доставен в София и
експресно за 4 часа в работно време.


Продукт #135188
Вид Макет
Наличност – Да, на склад в store.bg
Производител Italeri
Официален сайт на Italeri www.italeri.com
Категории
– Фигури за военни модели и макети
– Фигури от пластмаса
Мащаб: 1:72
Материал: Пластмаса
Части: 98
За възраст: над 14 години
Размер на опаковката: 22.20 / 15.00 / 3.00 cm
Тегло: 0.090 kg
Каталожен номер: 6022
EAN: 8001283860222

Описание

Сведенията за въоръжението и външният вид на галските (келтските) войници не са особено богати. Въпреки това историците са успели да изградят един средностатистически събирателен образ на галският войн, както го описва Юлий Цезар в „Commentarii de Bello Gallico“ – герой в пълният смисъл на думата, презиращ болката и смъртта.

Именно по тази причина много гали се сражават голи или полуголи, покрили телата си само със сини или зелени растителни орнаменти. Галите, подражаващи на дивите животни, чиято козина се изправя по време на опасност, избелват косите си и ги изправят с помощта на сок от клен. Единствено вождовете и благородниците използват метални ризници, като някой от тях защитават и раменете.

Повечето шлемове, използвани от бойците на галските племена, са от сферически тип, като шлемовете с украшения под формата на рога или различни животни, макар и напълно реални се използват основно за церемониални цели.

Основното оръжие на галският войн е дългият меч, който владеят виртуозно по думите пак на самият Цезар. Освен меч галите използват копия с широки листовидни върхове и боздугани.

Основното защитно средство е високият, почти с човешки ръст щит, най-често с овална форма и украсен с различни племенни знаци и символи. В качеството на оръжие с далечен обсег галите използват прашки и метателни копия. В периодът обхващащ I-ви и II-ри век няма свидетелства да са използвали лъкове и стрели.

Команди на бойното поле, галските части си предават чрез така нареченият „карникс“ – тръба от дърво и метал, завършваща във формата на глиган или друго животно. В подобен вид и с подобно въоръжение, галите въстават срещу римската власт в Галия.

През 52г. пр н.е под командването на вожда на племето арвени – Версингеторикс – галските племена се изправят срещу римските легиони под командването на Гай Юлий Цезар. Най-известната битка от войната се разиграва под стените на Алезия, където галските войни за малко не успяват да разгромят ненадминатите римляни, основно поради военният гений на Цезар.

За да може да сглобите и залепите този макет, ви е необходимо лепило.
Елементите на модела са направени от едноцветна пластмаса. Моделът може да се оцвети с боички. Препоръчани боички от производителя за оцветяване на модела – „Italeri“:

Комплектът съдържа 40 фигури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *