Български автори,  Изкуство,  Музика

Втори акустичен концерт „Арфата разказва“ на 22 януари в Клуб „Перото“

На сцената ще бъдат Кохар Андонян и Илияна Селимска

16.01.2020г., Редактор: Impressio взето от: https://impressio.dir.bg/noti/vtori-akustichen-kontsert-arfata-razkazva-na-22-yanuari-v-klub-peroto

снимка: Софийска филхармония

След успеха на проекта „Арфата разказва“, който през 2019-а изпълни до краен предел Литературен клуб „Перото“, тази година той има своето продължение на 22 януари от 19:00 часа.

На сцената ще чуем арфистките Кохар Андонян и Илияна Селимска.

Освен изпълнения на класически арфи, във втория концерт ще бъдат включат и келтски арфи, които в последните години са изключително популярни. Отличават се с нежна, подобна на съвременната арфа звучност, но по-тихо и с типичното за Ирландия звучене.

В програмата са включени изпълнения, които обхващат едни от най-стойностните произведения за арфа – Б. Андрес – La Gimblette; традиционни ирландски пиеси; А. Ортис – „Habanera Gris“, „Merengue Rojo“и др.

снимка: Софийска филхармония

Арфистките са възпитанички на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ с много концерти зад гърба си на родната и международна сцена.

Билети за концерта могат да бъдат закупени на касите на Билетен център – НДК, онлайн на tickets.ndk.bg и на място, час преди събитието, на цена от 12 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *