Български автори,  Келтски свят,  Традиции,  Храна и Кухня

Вълна от морето или приказка за живата вода

19.11.2012г., взето от: https://www.edna.bg/plateni-publikacii/vylna-ot-moreto-ili-prikazka-za-zhivata-voda-4628478

Новата продуктова гама "Afrin Pure Sea" съдържа 100% морска вода, извлечена от залива на прочутия френски остров Мон Сен Мишел

Чели ли сте приказката за живата вода? „Имало едно време един крал. Веднъж той заболял тежко и всички мислели, че ще се прости с живота. Кралят имал трима сина. Веднъж срещнали един старец, който ги попитал защо са така угрижени. „Нашият баща е много болен“ – отговорили тримата – и навярно скоро ще умре, защото нищо не може да пребори болестта му. Старецът казал:

Има един лек, живата вода. Ако отпие глътка от нея, той ще оздравее. Ала е много трудно да я намерите“.

Тръгнали по петите на тримата братя, следата ни отведе до приказен Бретан в Западна Франция, чиито брегове се обливат от водите на Атлантическия океан. Криволичещите малки крайбрежни пътища ни разкриват прекрасни гледки към скали, леки фиорди, широки и плитки заливи, и малки рибарски селища.

Въпреки студените води на океана, можем да се насладим на чистотата на природата и силните ветрове, които са превърнали пускането на хвърчила в национален спорт. Така достигнахме до перлата на тази келтска земя, изпълнена с легенди за Мерлин и Ланселот, а именно залива на остров Мон Сен Мишел.

Тук ще се установим, за да видим прочутите приливи и отливи на океана, които можем да наблюдаваме именно в този залив, където водата се отдръпва до 3-4 километра навътре и докъдето погледът стига, се вижда кал и мокър пясък. А приливът пристига на всеки шест часа като „галопиращ кон“ според древните предания, за да покрие всичко със своята водна пелена.

Като приказен герой от вълните се издига едноименното абатство, заобиколено от кристалната водна повърхност, и което помни епични битки, тайни за френските крале и келтски митове. Приливите и отливите на океана позиционират манастира ту като остров, ту като част от материка.

Това място е заредено с много положителна енергия и вдъхновило не една история, и не малко велики хора. Тук, където приливите и отливите посрещат романтичните изгреви и залези, и помнят вълнуващи истории за водата с богато съдържание на микроелементи, които помагат зa възстановяването на енергийния баланс и се грижат за здравето на всички ни.

В залива на Мон Сен Мишел и ние открихме живата вода, която помага на всеки един от нас, като ни дава възможност да вдъхнем бурната вълна на морето във всеки един момент от деня.

Затова препоръчваме на всяка дама да носи в своята дамска чанта „вълна от морето“, а именно 100% чиста морска вода „Afrin Pure Sea“, родена от бреговете на Бретан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *