Татуировки,  Традиции

Скритото значение на най-популярните татуировки

31.08.2016г., взето от: https://krasota.rozali.com/tialo/skritoto-znachenie-na-nai-populiarnite-tatuirovki.html

Татуировката остава за цял живот. Затова е добре внимателно да подбираме какво има върху тялото ни. Събрахме най-популярните татуировки и техните значения, вижте ги.

Скритото значение на най-популярните татуировки
 © istockphoto.com/ архив/ Pinterest

Многото значения на розите

Розата е символ на нежност и женственост е често сред най-популярните татуировки. Ако розата е разцъфнала, то тя е символ на силната и дълготрайна любов, розовата пъпка е знак за любов, на която тепърва й предстои да разцъфне. Розата с бодли пък напомня, че любовта е красива, но и болезнена и с нея трябва да се внимава. Ако татусът е цветен, запомнете, че червената роза символизира страстната любов, розовата – невинността на любовта, а жълтата на приятелство и радост. Синята роза пък е символ на нещо трудно достижимо, за което трябва да се борим, а лилавата – на любовта от пръв поглед.

Татуировка пеперуда

Пеперудата е символ на метаморфозата, на преобразяването, на новия живот, който човек желае.

Татуировка Черешов цвят

Черешовият цвят е националното цвете на Япония. Повечето такива татуировки са пряко свързани с този стил на татуиране. Черешовият цвят има много кратък живот, подобно на човешкия, според японците. Затова тази татуировка напомня за това, че трябва да изживяваме живота си пълноценно и да ценим всеки миг. Според китайците черешовите цветове са символ на женската сексуалност и на властта на жената над мъжа. А посланието на Будизма пък гласи, че трябва да се живее тук и сега, не в миналото, не в настоящето.

Ангелски криле

Много хора си татуират ангелски криле на врата, все едно техният Ангел хранител е винаги с тях. Други пък избират тази татуировка, за да почетат близък, който вече не е сред живите. Отвъд тези значения, ангелските криле също така символизират желание за душевно израстване над материалното и ежедневното.

татуировка ангелски криле

Лотус

Татуировката Лотус символизира прераждането, промяната, през която човек преминава, желанието му за нов, по-чист живот. В миналото лотусът и неговите семена са били използвани за лечение, затова хората избират татуировката лотус, когато са на кръстопът, когато са ранени и не знаят в коя посока да поемат.

татуировка лотус

Колибри

Колибрито е птицата с най-бърз метаболизъм, птица, символ на енергичност, но и нежност, на красива деликатност. Татуировките колибри са символ на енергията, желанието да се граби от живота с пълни шепи, желанието да не се чака за прекрасните неща в живота.

татуировка колибри

Падащи звезди

Звездите с пет връхчета символизират желанието за баланс между нас и природата, връзката с всичко, което не е част от този свят. Татуировките звезди също така символизират желанието да намерим себе си, да търсим себе си, а звездите да са нашият ориентир.

татуировки на звезди

Перо

Перото е символ на желание за свобода и независимост, но в същото време за желание за експерименти, защото перото отива там, където го отнесе вятъра. Символиката на перото може да се разглежда и от друг ъгъл, в зависимост от това от каква птица е. Например орловото перо освен всичко друго, символизира и царственост

Капан за сънища

Тази татуировка символизира връзката на мечтите с реалността. Тя е подходяща за хора, които преследват упорито онова, което желаят и не се страхуват да имат големи мечти.

татуировка капан за сънища

Знак на безкрайността

Тази татуировка е символ на вечна отдаденост към някого или нещо. Често може да се направи с различни интерпретации, за да се добави още значение – например да се добавят ноти (отдаденост към музиката), сърце, лапички и т.н.

Мандала

Тези татуировки стават все по-популярни заради навлизането на източните култури и религии. Мандалата е ритуален и духовен символ от индийските религии. Татуировката мандала предпазва от лош късмет и помага за привличане на позитивни случки и хора в живота ни.

мандала

Лястовица

Лястовиците избират своя партньор за цял живот, затова татуировката лястовица символизира отдаденост на партньора/ семейството.

татуировка лястовица

Водно конче

Подобно на пеперудата, водното конче също преминава през метаморфоза, за да стане това, което е. Символ е на промяната, на куража и силата на човек.

татуировка водно конче

Ключ

Ключовете са толкова важна част от ежедневието ни. Те ни помагат да преодолеем препятствия, да стигнем там, където искаме. Татуировките ключ символизират възможностите, които животът ни предоставя и желанието ни да осъществим мечтите си, да реализираме целите си.

татуировка ключ

Татуировка извън традиционните тълкувания

Татуировката, която сте избрали, може и да има определена обективна символика, но също толкова важно е какво е значението на конкретното изображение за вас. То може да няма нищо общо с разпространението тълкувания. Защото всяка татуировка крие смисъл, послание и има своето значение за човека, на чието тяло е изобразена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *