Други

Древни келтски любовни гадания

от Mariana Джедай / Автор

https://sanovnik.bg/n4-37416-%D0%94%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8_%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8_%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F

Любовни предания

Най-подходящото време за изготвянето на амулети, правенето на магии и гадаене, според древните келти, е в нощта преди Еньовден. Тогава небесата се отварят и границата между света на живите и този на мъртвите става тънка.

Тогава друидите са наклаждали огромни огньове, в които са хвърляли клонки от върбинка и див пелин. Ароматът на горящите билки е прочиствал душата на келтите и ги е зареждал с положителна енергия.

Билки

Голяма част от ритуалите в тази къса нощ са били свързани с любовта и любовните предсказания. Най-разпространените начини да правене на любовни гадания са с плодове и билки. Ето и най-известните от тях:

– Изяжте една ябълка, като я държите само с дясната ръка. Отделете една от семките. Хванете я между палеца и показалеца на лявата си ръка и се опитайте да я изстреляте към тавана на стаята, в която спите. Ако семката докосне тавана, то и любовта ви ще е споделена. Но когато семката падне преди да се докосне до тавана, то тогава по-добре потърсете любовта другаде, защото тази няма никакъв шанс.

Любовни магии

– Когато една жена дълго време не може да дари съпруга си с рожба е добре в нощта на Еньовден да набере имел и розмарин, които да сложи под дюшека си – за да да възцари в спалнята и спокойствие и плодовитост.

Поляна с цветя

– Точно преди да съмне на Еньовден излезте на полето. Намерете поляна с маргаритки и със затворени очи си откъснете няколко. Отворете очи и пребройте колко стръка имате в ръката си. Колкото стръка преброите – след толкова години ще се омъжите за любимия си.

– Ако половинката ви често сменя професиите си и не е открила още желаната професионална реализация, можете да откриете в коя професия ще има най-голям шанс за реализация. Откъснете в пълно мълчание едно парче восък и го сложете под възглавницата си в нощта преди Еньовден.

След като преспите върху него, го вземете и отнесете на слънце. Оставете го цял ден под слънчевите лъчи, за да се разтопи. Вгледайте се в образа и ще видите образа на търсената професия.

– Откъснете от бяла мъжка риза парче плат и увийте в него листа от ясен или дъб, добавете маргаритки, четирилистни детелини, градински чай и лаврови клонки. Поставете билките под възглавницата си и през нощта ще сънувате лицето на бъдещия си съпруг.

– Откъснете няколко маргаритки. Дръжте ги в дясната ръка и с лявата изтеглете само една, без да гледате. Започнете да откъсвате едно по едно листата и и да броите „Обича ме, не ме обича…“ Последното листче ще ви покаже истината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *