Изкуство,  Символи,  Татуировки,  Традиции

Древен амулет Triquetra: какво е значението му, как да се използва и как да направите със собствените си ръце?- 2.2

взето от

https://tattoo.desigusxpro.com/bg/zvezdy/znak-zacharovannyh.html

Triquetra

Особености на приготвянето му със собствени ръце

За да си направите сами талисман, трябва да изберете подходящите материали и да следвате правилната последователност.

Избор на материали

Следните материали могат да се използват за направата на трикветра у дома

  • малка торбичка в светъл нюанс;
  • дебел червен конец (шнур);
  • цветове от лавандула и лайка
  • Маркер за рисуване върху плат;
  • етерично масло с аромат на цитрусови плодове или лимонова кора
  • Натриев хлорид.

В малка торбичка може да пазите трикветра. Можете да изобразите този знак върху камък и като го прекарате през верижка, да го носите на гърдите си. За тази цел е подходящ аметистът, защото той ще засили ефекта на амулета. Такъв амулет може да се постави в торбичка заедно с цветя от лавандула и лайка.

Подробни инструкции

За да направите мощен талисман, трябва да извършите следните действия:

  1. Вземете готов малък чувал или си го ушийте сами от лек плат.
  2. Завържете го отгоре с червен вълнен конец.
  3. Нарисувайте със специален маркер всяка от разновидностите на символа, като запазите идентичността и съществуващите пропорции. Ако това не е възможно, по-добре е да вземете готово изображение и с помощта на ксерокс да го нарисувате върху плата. Препоръчително е да се избягват всякакви неточности. Вместо чертеж можете да прикрепите метално изображение, закупено от магазин.
  4. Напълнете торбичката с лавандула, лайка и малко сол.
  5. Завържете възел и поръсете талисмана с етерично масло и лимонова кора.

Съвети за татуирането на талисмана

Моделът на келтски възел върху кожата се е превърнал в популярна процедура днес както на Запад, така и на Изток. За повечето хора това не е само почит към изкуството на тялото, но и желание да изразят себе си, да се предпазят от беди и да привлекат благоприятна енергия.

Най-подходящите части на тялото за татуировки при мъжете са шията, гърдите и раменете. Деликатната кожа в тези области е способна да приема положителни вибрации отвън. Някои мъже допълват изображението на трилистник с кръст, подчертавайки любовта си към Всемогъщия.

При жените се предпочитат малки символи на китката или на гърба на врата. За да стане черният символ съблазнителен, понякога се използва синя рамка. Обикновено се избира цвете или птица Феникс, които да привличат вниманието към дизайна.

Татуировка във формата на тристранен възел може да означава:

  • Циклите на съществуване (живот – смърт – възкресение);
  • Съпружески ангажимент (любов – чест – защита);
  • единство на семейството (баща – майка – дете);
  • Изминалото време (минало-настояще-бъдеще).

Понякога хората влагат в татуировките си скрити значения, които имат значение само в техния живот.

Кой може да го носи и как да го използва

Трудно е да се говори за влиянието на един символ върху човека; това е доста неизследвана тема. Това е свързано с уникалните характеристики на всяко живо същество, което означава, че това, което подхожда на едно, няма да подхожда на друго. Как да се справим с него? Да се ръководите от мнението на авторитетни хора в областта или да проверявате от личен опит.

Не са регистрирани случаи, в които някой да е починал или да е предизвикал очевидни проблеми, носейки знака, така че не бива да се страхувате да го изпробвате. Ефектите на символите обикновено са толкова фини, че не могат да бъдат доловени и забелязани от необучен човек. Но ако човек има желание, може да посвети времето и енергията си на това. За да се разбере значението на знака Трикветра, трябва да се прибегне и до личен опит.

Интересни факти

С древния символ са свързани много забележителни явления. Те могат да се наблюдават в областта на изкуството и езотериката, модата и спорта. Ето само някои от най-поразителните факти:

  • трикветра украсява обложката на четвъртия албум на Led Zeppelin (клавиристът Джон Пол Джоунс я избира за личен амулет и постига невероятен успех: научава се да свири на почти всички музикални инструменти);
  • Мишон, героинята от американския телевизионен сериал „Живите мъртви“ (The Walking Dead), държи катана с образа на келтската трикветра – „символ на тройната богиня“;
  • в германската поредица „Тъмнина“ (2017) тройният възел позволява пътуване във времето, символизирайки затворени цикли от пещери с разлика от 33 години;
  • основният елемент от корицата на Книгата на сенките в американското телевизионно шоу „Чародейки“ – келтската трикветра – олицетворява силата на три сестри, които действат съгласувано;
  • в света на мъжката мода понятието „троен възел“ се свързва със сложен начин на връзване на вратовръзка;
  • Келтският възел се използва за украса на популярни ирландски бижута като сватбени или годежни пръстени; той е най-доброто напомняне за вечността на вярата, надеждата и любовта за тези, които се женят;
  • трилистникът се е превърнал в най-популярния символ на Ирландия, изобразяван върху опашките на самолетите и стълбовете на лампите, на входа на заведенията и университетите, върху пощенските марки и униформите на футболистите.

Трикветрата – не е просто модел от дълбините на времето. Свързан с основните сфери на природата и човешкото съществуване, тристранният възел е уникално хранилище на силата на предците ни. Древният знак може да бъде източник на мир и хармония, на самостоятелност и увереност, на жизненост и вдъхновение. Всичко това прави трикветрата идеален личен или родов амулет.

Малко информация за поредицата

В първия сезон има множество елементи от жанра на ужасите, а в следващите сезони сериалът се утвърждава като драма в жанра фентъзи с елементи на комедия. Също така до средата на сезон 7 всеки епизод имаше специфичен финал с индивидуални теми, а в следващите сезони темата на сериала се поддържаше през целия сезон и развръзката идваше едва в последните епизоди на сезона. Например темата на сезон 7 беше Аватарите и битката със Занку. Първата половина на сезон 8 е посветена на „новия“ живот на сестрите, а втората – на опита да бъдат унищожени Били и Кристи

Сериалът „Омагьосани“ се превръща в много успешен проект, като са заснети цели 8 сезона. Преди излизането на сериала „Мистериите на Смолвил“ той държи рекорда за най-висок дебютен рейтинг по канала The WB: при премиерата си сериалът е гледан от 7,70 милиона зрители. В същото време рейтингът на последния епизод от последния сезон е 4,49 милиона зрители.

–––––––––––––––––––КРАЙ –––––––––––––––––-

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *