Български автори,  Келтски празници,  Символи,  Традиции

Деси Бакърджиева с изповед за детството си

04.10.2021г., Агенция Стандарт, взето от:

https://www.standartnews.com/lifestyle-lyubopitno/desi-bakrdzhieva-s-izpoved-za-detstvoto-si-473189.html

Деси Бакърджиева с изповед за детството си

Деси Бакърджиева обича уюта на дома и семейството. Самата тя се старае да създава такава атмосфера за най-близките си.

„Баба ми беше голям сладкар и кулинар. Детството ми има аромат на ванилия, кекс и кифлички. Обожавах да съм и на гости. Майка ми пък готви прекрасни манджи, чиито рецепти умело крада. Не съм от хората, за които храната е смисъл на живот. Харесвам вкусната храна без значение дали е традиционна българска, китайска или италианска. Диети не пазя, но определено не ям прекалено много. Много ми е трудно заради динамичното ми ежедневие да се храня здравословно. Старая се. Определено бих казала, че съм на периоди. Имам само едно правило относно храната, а то е да не вечерям след 20 ч.“, сподели актрисата пред ladyzone.bg.

„Много пакости съм правила, но помня една случка точно преди зимата, когато бях на 4-5 години. Баба ми имаше шал – прекрасна сребърна лисица, която ми се стори много мръсна и я накиснах в леген с прах за пране… за около 10 минути, докато баба дойде и очите й така се разшириха, че не можа да каже нищо дълго време.“, разкри Деси.

„С наближаването на зимата идват едни от най-любимите ми празници – рожден ден, Коледа и Нова година. Харесвам празниците, защото това е сплотявало семейството ми и в годините, когато съм се радвала само на тези почивни дни, те са били истински празненства.“, коментира Бакърджиева.

„Харесвам и Хелоуин, всъщност малко хора знаят, че това е келтската нова година Сауин. Те живеели с вярването, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – маски с рога и зловещо изражение, животински кожи като целта е гонене на злото, гадания.“, добави актрисата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *