Изкуство,  Символи,  Татуировки,  Традиции

22 популярни келтски татуировки – 2019 – част 2.3

21.10.2021

взето от:

https://bg.amigus.info/best-celtic-tattoo-designs-our-top-4194

8. Татуировки с келтски пеперуди

хайденгер / Instagram

Тези татуировки постепенно се превръщат в основен символ както на красотата, така и на простотата. Те означават чувство за щастие, радост и учудване. Те подсещат човека за пълнотата на живота. Дизайни на татуировките с келтска пеперуда могат да бъдат в различни размери и по този начин са подходящи за поставяне върху ръцете, врата, пръстите, гърба, гърдите и краката.

9. Татуировки с келтски възел

метаморфосистатисти / Instagram

Татуировките с келтски възел се поставят най-вече на ръцете, краката, китките и пръстите на краката. Келтските възли всъщност нямат начало или край. Те са направени с една и съща нишка, като по този начин демонстрират вечността на живота, любовта, приятелството и вярата.

10. Татуировка на келтската детелина

kimbaletattoos / Instagram

Татуировката на келтската детелина води началото си от ранните дни на Свети Патрик в Ирландия. Тя е в основа на символа Светата Троица. Също така означава надежда, вяра и любов. Понякога се прави четирилистна детелина, където четвъртият лист представлява късмет. Татуировка на келтската детелина е идеална за вашите китки, ръце, шия, глезени и пръсти.

11. Келтски татуировки със сьомга

bronbronink / Instagram

Сьомгата носи огромна символика в келтската култура. Та олицетворява постоянно движение и ви напомня да трупате мъдрост, докато е време, за да се изправите пред всякакви препятствия, които могат да ви се случат. Освен това е символ на осъзнаване и знания. Идеалното разположение е на ръцете и краката.

12. Татуировка на Dara Celtic Knot

лаурендами / Instagram

Келтският възел наречен Дара е символ на сила, съдба, издръжливост. В миналото този сложен символ носели водачи. Днес той е свързани с дъба, който напомня на ползвателя да остане на земята. Тези татуировки изглеждат най-добре на ръцете, врата и гърба.

13. Татуировки с келтско дърво

freddie_shamrock / Instagram

Подобно на „дървото на живота“, тази татуировка е a традиционен келтски дизайн, които може да бъде представен по най-различни начини. Дървото може да има дълбоки корени, което означава добра връзка с Вселената. Листата им могат да бъдат представени като пламък с възел или кръг. Тези татуировки, които могат да бъдат нарисувани на ръцете или гърба, се считат за идеални Келтски татуировки за жени.

14. Татуировка на келтската сова

карикатура760 / Instagram

Довата е мистериозно същество с изпъкнали очи и мистичен характер. Това показва преди всичко чувството за самосъзнание. Тази красива татуировка също така символизира знания за всички останали светове. Може да се сложи на лакета, ръцете, врата, гърба и раменете.

15. Сложни келтски татуировки

novichkov_dmitrii / Instagram

Повечето келтски татуировки са невероятно сложни. Това е така, защото са древни символи и са много трудни за възпроизвеждане с мастило. Било то келтски птици, дървета, сови, дракони, кръгове, възли или тризъбци, всеки аспект на традиционна келтска татуировка изисква пълен фокус върху детайлите. Такива сложни дизайни изглеждат най-добре на ръцете, гърдите, раменете и гърба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *